fallback

Започва рехабилитацията на пътя Плевен - Никопол

Изпълнител на проекта е Пи Ес Ай АД, а строителният надзор ще се извършва от консорциум Сафеж - Франция, Ай Ер Ди - Италия и Пътконсулт 2000 - България

10:04 | 11.04.07 г.

Днес ще бъде направена първа копка за рехабилитацията и реконструкцията на пътя Плевен – Никопол, съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Пътят e на територията на общините Плевен и Никопол и е с обща дължина около 45 км.

Изпълнител на проекта е старозагорската компания Пи Ес Ай АД, която е част от структурата на Трейс Груп Холд. По-голямата част от пътната рехабилитация включва укрепване на съществуващата настилка посредством асфалтополагане с различна дебелина. Работите включват повърхностно отводняване, профилиране на банкети, пътна маркировка, замяна, ремонт и доставка на нови пътни знаци, предпазни огради и бордюри.

„Реализацията на проекта цели да подобри свободното движение на пътници и товари между България и Румъния, да улесни достъпа до ГКПП Никопол и фериботен комплекс Никопол - Турну Магуреле, както и да редуцира трафик потока и времето за пътуване между двете страни“, заявяват от Пи Ес Ай.

Строителният надзор ще се извършва от консорциум Сафеж - Франция, Ай Ер Ди - Италия и Пътконсулт 2000 - България.

Обектът се финансира по програма ФАР-ТГС между България и Румъния, финансов меморандум 2004. Общата му стойност е 12,5 млн. евро – 4,6 млн. евро по ФАР и 7,9 млн. евро национално съфинансиране.

Крайният срок на строителството е 1 март 2009 г.

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:43 | 05.09.22 г.
fallback