fallback

Варна с повишен кредитен рейтинг

До края на годината трябва да бъдат поставени камери на входовете и изходите на града

09:20 | 04.04.07 г.
Автор - снимка
Създател

Кредитният рейтинг на Община Варна е повишен от “ВВ – с положителна перспектива” на “”ВВ плюс – стабилна перспектива”. Оценката е на Международната кредитна агенция “Стандарт енд Пауърс”, съобщи кметът на Варна Кирил Йорданов.

Повишаването на кредитният рейтинг се дължи на миналогодишния бюджетен излишък в размер на 8,2% от оперативните приходи.

Кметът Йорданов разясни, че оценителите са имали предвид, че задълженията на града са в чуждестранна валута, заемите са малки, а парите са вложени добре в инфраструктурни проекти.

Цялостната програма за рехабилитация на улиците и булевардите във Варна тече и трябва да приключи до 1.06.2007 г. Община Варна е възложила изграждането на 65 детски площадки, други 250 ще бъдат ремонтирани. По план това трябва да стане преди началото на лятната ваканция за учениците.

По програмата за вертикалното и хоризонтално озеленяване са посадени 900 дръвчета и над 18 хиляди декоративни храста.

До края на годината трябва да бъдат поставени камери на входовете и изходите на града с цел подобряване на реда и намаляване на катастрофите по пътищата. Само за първия етап на този проект ще бъдат вложени 4 млн. евро. Сумата, отделена тази година от годишния бюджет на Варна за пътна инфраструктура, е 60 млн. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:31 | 11.09.22 г.
fallback