fallback

Софарма имоти АДСИЦ придоби четири нови аптеки

Придобиването на аптеките е в изпълнение на инвестиционната програма на дружеството, като те ще бъдат отдадени под наем

16:53 | 02.04.07 г.

Софарма имоти АДСИЦ придоби четири нови аптеки в София - в Света Троица и Дианабад, както и на бул. Александър Стамболийски и ул. Николай Коперник, става ясно от съобщение на БФБ-София.
Придобиването на аптеките е в изпълнение на инвестиционната програма на дружеството, като те ще бъдат отдадени под наем. Общата застроена площ на придобитите аптеки е 495 кв. м.
През февруари Софарма имоти придоби 5 аптеки, а в средата на март – други 13 аптеки.
Софарма имоти развива дейност от началото на септември миналата година. Към края на 2006 г. финансовият резултат на дружеството е отрицателен в размер на 36 хил. лв., а общата сума на активите възлиза на 6,42 млн. лв.
Сред крайните цели на дружеството са да бъдат закупени общо около 80 обекта, които да се отдават под наем на аптечни дружества или отделни фармацевти. Освен това Софарма имоти възнамерява да разшири бизнеса си, като инвестира в изграждане на складови площи, офис и бизнес сгради.
В края на февруари тази година успешно приключи двукратното увеличение на капитала на дружеството до 11,7 млн. лв., след като бяха записани и платени всички предложени за записване акции (общо 5,85 млн.).
Днес акциите на Софарма имоти изгубиха 1,72% от стойността си до средна цена 16,61 лв. при изтъргуван обем от 20 лота. Търсене има при цена 16,7 лв., а предлагане – при цена 16,84 лв.

Свързани компании:

Софарма имоти АДСИЦ(SFI)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:44 | 09.09.22 г.
fallback