fallback

Започва търговията с акциите на ФИА България и Форуком Фонд Имоти

Днес е и търгът за правата на Пълдин Лайън Груп АДСИЦ. В 11 часа от Варшавската борса ще обяснят как виждат сътрудничеството си с БФБ

07:50 | 02.04.07 г.

От днес на БФБ-София започва търговията с акциите на ФИА България АД. Емисията, регистрирана на БФБ-София, е на стойност 700 хил. лв., разпределена в 700 хил. акции с номинална стойност 1 лев.
 
Засега дружеството ще бъде листнато без набиране на капитал, но в случай, че средствата, с които разполага, се окажат недостатъчни за реализацията на планираните проекти, то дружеството предвижда да използва привлечено финансиране. От понеделник се въвеждат за търговия и акциите на Форуком Фонд Имоти АДСИЦ. Капиталът на дружеството след първоначалното увеличение, осъществено в края на миналата година, възлиза на 715 хил. лв. Присвоеният борсов код на акциите е FFI.
 
Форуком Фонд Имоти ще работи по проект за доизграждане на производствена сграда в Хасково, както и строеж на вилно селище в местността Ачмалъците край Созопол.
 
Днес е и началната дата за търговия с правата, даващи право на участие в увеличението на капитала на Пълдин Лайън Груп АДСИЦ-София. Дружеството със специална инвестиционна цел планира да увеличи капитала си със 150 хил. лв. чрез издаване на 150 хил. акции с номинална стойност от 1 лев. За целта броят на издадените права е 150 хил., тоест съотношението между издадените права и новите акции е 1 към 1.
Първоначалната продажба на  емисията права от Пълдин Лайън Груп  АДСИЦ-София  ще се проведе чрез "Смесен закрит аукцион" с борсов код R1PLG в периода от 09:30 ч. до 11:00 ч. Вторичната търговия с правата ще стартира днес от 11:00 ч. с борсов код R2PLG.
 
Учредители на Пълдин Лайън Груп АДСИЦ са Марин Маринов, притежаващ 70% от капитала, и „Елана високодоходен фонд” АД с 30%
 
Днес от 11 часа в Хилтън представители на Варшавската фондова борса, която е сред кандидатите с интерес към държавния дял от българската борса, ще представят официално вижданията си за сътрудничество с БФБ-София. Медиен партньор на събитието е Investor.bg.
 
В сряда, 4 април, е последната дата за сключване на сделки с акциите на Енергия, Капитал Директ-1, Медика и Химимпорт, в резултат на което приобретателят ще има право на глас в Общото събрание на акционерите на посочените дружества.
 
На 5 април, четвъртък, ще бъде регистрирано търговото предложение на Тишман Бългериън Риъл Пропърти Гмбх., Австрия за закупуване на акциите на миноритарните акционери на Ти Ел Пропърти Кампъни ЕАД-София.
 
В четвъртък е последната дата за сключване на сделки с акциите на И Ар Джи Капитал – 1 АДСИЦ и БенчМарк фонд имоти АДСИЦ, даващи право на глас в ОСА на дружествата.
 
Също в четвъртък ще приключи търговията с правата на Агро Финанс АДСИЦ и Хюндай Пропъртис АДСИЦ.
 
Агро Финанс планира да увеличи капитала си с 35 750 000 лв., чрез издаване на 35 750 000 броя акции с номинална стойност 1 лев и емисионна стойност 1,1 лева. За целта броят на издадените права е 650 хил., а съотношението между тях и новите акции за записване е 1 към 55.
 
От своя страна, Хюндай Пропъртис планира да увеличи капитала си със 150 хил. лв., разпределени в 150 хил. акции с номинална и емисионна стойност от 1 лев при съотношение между издадените за целта права и новите акции 1 към 1.
 
На 6 април, петък, е последната дата за сключване на сделки с книжата на Марицатекс и И Ар Джи Капитал-2 АДСИЦ, в резултат на което приобретателят ще има право на глас в предстоящите ОСА на двете дружества. 

В петък е и крайната дата за търговия с правата, даващи право на участие в увеличението на капитала на Инвест Пропърти АДСИЦ. Дружеството планира да увеличи капитала си с 5 200 000 лв., чрез издаване на 5 200 000 броя акции с номинална и емисионна стойност 1 лв. Броят на издадените права е 650 хил., което означава, че съотношението между издадените права и новите акции е 1 към 8.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:23 | 02.09.22 г.
fallback