fallback

Четири чешки компании с интерес към българския железопътен сектор

Компаниите AŽD Praha, ŽPSV, OHL ŽS и KPM CONSULT имат сериозен опит в железопътния сектор и предоставянето на консултантски услуги както в Чехия, така и на пазарите в страните от Централна и Източна Европа

13:13 | 30.03.07 г.
Автор - снимка
Създател

Чешките компании AŽD Praha, ŽPSV, OHL ŽS и KPM Consult заявиха своя интерес към българския железопътен сектор на бизнес закуска днес с представители на Министерство на транспорта, Български държавни железници и Национална компания „Железопътна инфраструктура”. В рамките на срещата четирите чешки компании и чешката асоциация за транспорт и телематика запознаха представителите на българския железопътен сектор със своята дейност. Бяха представени също възможностите за доставка на оборудване за железопътния транспорт, на материали за железопътното строителство, и на транспортна и сигнално-телекомуникационна техника. „Компаниите AŽD Praha, ŽPSV, OHL ŽS и KPM CONSULT имат сериозен опит в железопътния сектор и предоставянето на консултантски услуги както в Чехия, така и на пазарите в страните от Централна и Източна Европа. Убеден съм, че с тяхното ноу-хау те могат да бъдат полезни за развитието на железопътното строителство и транспорт в България. Надявам се, че тази среща ще допринесе за осъществяване на бъдещи съвместни проекти в областта на железопътния сектор”, коментира в съобщение на чешкото посолство Н. Пр. Мартин Клепетко, посланик на Чешката република в София.

AŽD Praha s.r.o. (А Же Де Прага) е водещ чешки доставчик на транспортна, сигнално-телекомуникационна, автоматизационна и информационна техника, създаден през 1954 г. Компанията предлага проучване, развитие, дизайн, производство, инсталиране, реконструиране, продажба на системи и поддръжка на основно оборудване за: железопътния транспорт, подземна дейност, транспорт на съоръжения, телекомуникации, информационни и радио системи, телематични приложения, пътни, сигнални и паркинг системи, нови озвучителни системи за контрол на железопътния трафик и информация за пътниците.

ŽPSV a.s. (Же Пе Се Ве) е основана през 1952 г. като част от Чехословашките държавни железници, а през 1992 г. е преструктурирана в частно акционерно дружество. Компанията доставя различни бетонни материали и продукти за строителния бранш и по-специално за железопътното, пътното и наземното строителство. От 2005 г. ŽPSV a.s. е част от испанската строителна група OHL. През последните 15 години продуктовият асортимент на компанията се е разширил значително и по годишен оборот тя се нарежда сред най-големите производители на строителни и бетонни материали.

OHL ŽS, Ltd (ОХЛ Же Се) е една от най-големите строителни фирми в Чехия с 50-годишни традиции в железопътното строителство. Компанията е важен доставчик в рамките на проекта за модернизиране на железопътни коридори както в Чехия, така и извън страната. OHL ŽS, Ltd е основана през 1952 г. като държавно предприятие и на 1 април 1992 г. се преструктурира в акционерно дружество. През 2003 г. ŽS Brno, a.s. става част от OHL Group – международна строителна компания, базирана в Испания.

KPM Consult, a.s. (Ка Пе Ем Консулт) е основана през 1996 г. като инженерна и консултантска компания. Един от първите й проекти е координирането на дейностите на строителните компании, технологичните доставчици и железопътната работа по време на модернизирането на основните железопътни транспортни коридори в Чехия от средата на 90-те години. Днес компанията продължава да се развива и изпълнява дейности по координация на процедурите свързани с модернизацията на железопътната мрежа и строителството на основни железопътни коридори в Чехия и Словакия, а също предоставя цялостни решения за транспортни услуги в сферата на ИТС (Интелигентни Транспортни Системи).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:48 | 11.09.22 г.
fallback