fallback

Промени в Надзорния съвет на Булстрад

За нови членове на надзорния съвет са избрани двама представители на австрийската Виена Иншурънс Груп, която у нас притежава и ЗК Български имоти АД

17:16 | 28.03.07 г.

На проведеното вчера извънредно Общо събрание на акционерите на Булстрад АД е прието направеното предложение за освобождаване на Стоян Тошев и Ти Би Ай ЕАД от функциите им на членове на Надзорния съвет, съобщиха от застрахователната компания.

За нови членове на надзорния съвет са избрани двама представители на австрийската Виена Иншурънс Груп (Wiener Stadtische), която у нас притежава и ЗК Български имоти АД.

Павол Бутковски е словашки гражданин, дипломиран инженер, с дългогодишен стаж в банковата система на Словакия. Генерален директор е на Комунална поистовна, Виена Иншурънс Груп.

Клаус Мюледер е австрийски гражданин, доктор по бизнес администрация, лектор във "Wirtschaftsuniversitat", Виена, и с дългогодишен стаж в банки и международни корпорации. От 2005 г. е ръководител на отдел "Контролинг" във Wiener Stadtische. 

За член на надзорния съвет е избран Тодор Табаков, който понастоящем е съдружник в адвокатско дружество "Табаков, Табакова и съдружници", както и в "Интерлекс консулт" ООД. Табаков е избран за независим член на надзорния съвет на ЗПАД "Булстрад" съгласно изискванията на чл.116а, ал.2 от Закона за публичното предлагане на ценни книжа.

За член на надзорния съвет е преизбран Нисим Царфати. За членове на управителния съвет са преизбрани Румен Янчев, Румяна Миланова и Диана Евстатиева. Управителният съвет се състои от 4 лица: Румен Янчев, Иван Иванов, Румяна Миланова и Диана Евстатиева.

Застрахователната компания повиши пазарната си капитализация с 3,22% днес до 167,90 лв. за акция при обем от 99 лота. Офертите след края на сесията останаха на нива 166,01 лв. „купува“ и 171,50 лв. „продава“.

Свързани компании:

ЗАД Булстрад Виена иншурънс груп АД(4BI)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:18 | 12.09.22 г.
fallback