fallback

София става първата европейска столица с център за неспешни повиквания

Проектът включва изграждането на център за дежурство, в който ще бъде следена обстановката в общината

13:45 | 26.03.07 г.
Автор - снимка
Създател

София ще бъде първата европейска столица със свой център за неспешни повиквания, стана ясно след среща в Столична община между кмета Бойко Борисов и Андреа Лупо, регионален мениджър в Агенцията за развитие на търговията на САЩ, съобщиха от общината.

Проектът включва изграждането на център за дежурство, в който ще бъде следена обстановката в общината. Ще има и център за неспешни обаждания, като такива центрове досега не е имало в Европа. Той ще бъде изграден по подобие на центровете за неспешни повиквания в САЩ. Идеята на центровете е да се облекчи работата на екипите за спешни повиквания, като се съобщава за различни повреди, аварии, дупки по пътищата и други сигнали.

Информацията, която постъпва в неспешния център, се насочва към отговорните фирми и структури и впоследствие фирмата връща информацията какво е свършено по обаждането. Така би могъл да се извършва контрол върху дейността на фирмите.

Друг етап от сътрудничеството с американската агенция включва изграждането на оперативна зала за управление в извънредни ситуации. Целият проект може да бъде завършен за около 4 месеца, като Агенцията за развитие на търговията на САЩ ще предостави грантова помощ за проекта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:33 | 30.08.22 г.
fallback