fallback

Търговията с правата на три АДСИЦ стартира през седмицата

От днес се търгуват правата от първоначалното увеличение на капитала на Хюндай Пропъртис АДСИЦ

08:46 | 26.03.07 г.
Автор - снимка
Създател

Търговията с правата на три нови дружества със специална инвестиционна цел ще старира през идната седмица.

От днес на Българска фондова борса – София ще се търгуват правата от първоначалното увеличение на капитала на Хюндай Пропъртис АДСИЦ. За записване за предложени 150 000 акции, като всяко право дава възможност за записване на една акция с номинална и емисионна стойност от 1 лв. Първоначалната продажба на права за участие в увеличаването на капитала на Хюндай Пропъртис АДСИЦ ще стартира от днес чрез смесен закрит аукцион, като борсовият код на емисията е R1HREIT, а поръчки могат да се подават от 09:30 ч. до 11:00 ч. Вторичната търговия ще стартира от 9:30 часа до 13:00 часа с борсов код - R2HREIT. Акции от увеличението ще могат да се записват до 3 май.

Учредители на Хюндай пропъртис АДСИЦ са Индустриал комерс с дял от 70% и Сентинел асет мениджмънт, собственик на останалите 30 на сто.

Също от днес стартира търговията с правата от второто увеличение на капитала на Агро Финанс АДСИЦ до 36,4 млн. лв. Капиталът на дружеството към момента е в размер на 650 хил. лв., а за записване ще бъдат предложени 35 750 000 акции с номинал от 1 лв. и емисионна стойност от 1,10 лв. Правата ще се търгуват до 10 април, а аукционът за неизползваните права е насрочен за 17 април. Присвоеният борсов код на издадените права е R3AGROF. Крайната дата за записване на акциите е 3 май.

От компанията планират да използват част от набраните средства от увеличението за закупуване на земя в областите Варна, Шумен, Русе, Ловеч, Видин, Сливен, Бургас, Стара Загора, Ямбол и др., с цел отдаване под аренда, комасиране и окрупняване. С друга част ще бъдат погасени усвоени средства по две банкови кредитни линии.

Учредители на дружеството са ЗПАД Булстрад с дял от 30%, а Ти Би Ай Кредит, Сиесайеф и ЗАД Булстрад Живот притежават по 20 на сто от капитала.

Ден по-късно (на 27 март) е началната дата за търговия с правата от второто увеличение на капитала на Инвест Пропърти АДСИЦ. Дружеството възнамерява да увеличи капитала си с 5,2 млн. лв. до 5,85 млн. лв., чрез издаване на 5,2 млн. акции с номинална и емисионна стойност 1 лв. Компанията има проекти за изграждане на индустриални паркове във Видин и Враца, както и за строеж на жилищен комплекс във Враца.

Правата, с присвоен борсов код R3INVE, ще се търгуват до 6 април, а аукционът за неизползваните такива ще се проведе на 18 април. Крайната дата за записване на акции от увеличението е 4 май 2007 година.

Днес е последната дата за сключване на сделки с акции на Асеновград БТ АД, даващи право на глас в Общото събрание на акционерите на 11 април тази година. На него ще се гласува промяна на името на дружеството на Асеновград-Табак АД, както и решение за бракуване на оборудване на за производство на тютюневи изделия. При липса на кворум събрението ще се проведе на 25 април при същия дневен ред.

На 27 март е последната дата, на която ще могат да се сключат сделки с акции на Шумен БТ АД с право на глас в Общото събрание на акционерите на 12 април. В дневния ред на събранието е предвидено гласуване за промяна на наеменованието на дружеството на Шумен-Табак АД. Акционерите ще гласуват и за бракуване на производствено оборудване. При липса на кворум събранието ще се проведе на 26 април.

Също на 27 март е последният ден, в който книжата на Солид Инвест АДСИЦ ще се търгуват с право на глас в извънредното Общо събрание на акционерите на 12 април. На него ще се гласува овластяване на управителните органи на дружеството за покупка на недвижими имоти в местността Гърдова глава на столичния квартал Бояна с обща площ от 2 840 кв. м за сумата от 1,15 млн. евро. Датата за провеждане на събранието, в случай на липса на кворум, е 26 април.

На 29 март е последната дата за сключване на сделки с акции на Поляница АД, даващи право на глас в Общото събрание на акционерите на 16 април, на което ще се гласуват промени в органите на управление на дружеството. При липса на кворум събранието ще се проведе на 2 май тази година.

Свързани компании:

Солид Инвест АДСИЦ(6SI)

Инвест Пропърти АДСИЦ-Враца(INVE)

Агро Финанс АД(AGF)

Шумен-Табак АД /в несъстоятелност/(SHTB)

Поляница АД (отписано от публичност)(53R)

Асеновград Табак АД /в ликвидация/(6AD)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:25 | 30.08.22 г.
fallback