fallback

Парламентът предвижда преустановяване на обезщетенията с компенсаторки

Очаква се измененията да бъдат гласувани в началото на пленарното заседание на 29 март

14:16 | 23.03.07 г.
Автор - снимка
Създател

Да се преустанови издаването на актове за признаване право на обезщетение с компенсаторни инструменти, предвиждат промени в Закона за сделките с компенсаторни инструменти, обсъдени на второ четене от парламента. Очаква се измененията да бъдат гласувани в началото на пленарното заседание на 29 март.

Когато размерът на обезщетението с компенсаторни инструменти е определен с влязло в сила съдебно решение, в 30-дневен срок от влизането му в сила правоимащите лица са длъжни да уведомят писмено съответния компетентен орган и да представят заверен препис от съдебното решение, предвиждат още предложените изменения.

Издаването на определените в съдебното решение компенсаторни инструменти и предоставянето им на техните притежатели се извършва в 30-дневен срок от датата на получаване на писменото уведомление.

Предвижда се заварените производства по определяне на размера на обезщетението с компенсаторни инструменти да бъдат приключени в двумесечен срок от влизането в сила на предложените законови промени.

По време на днешната борсова сесия компенсаторните записи поскъпнаха с 2,41% до 40,83 на сто от номинала, а поименните компенсационни бонове отчетоха по-леко повишение от 0,15% до 40,04 на сто от номинала.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:20 | 08.09.22 г.
fallback