fallback

Еврохолд България с договор за заем за 6 млн. лв.

Договорената лихва е в размер на 5% на годишна база, като заемът се отпуска без да се изисква обезпечение

17:10 | 21.03.07 г.

Еврохолд България АД е сключило договор за заем с мажоритарния собственик на капитала на дружеството - Българска Холдингова Корпорация АД, съобщи БФБ-София.
По силата на договора Еврохолд България може да ползва парични средства с лимит до 6 млн. лева при условия, които са не по-неблагоприятни от пазарните условия за страната.
Договорът се сключва за срок от 5 години, като може да бъде удължен с подписване на допълнително споразумение при условия, които са не по-неблагоприятни от пазарните условия за страната.
Договорената лихва е в размер на 5% на годишна база, като заемът се отпуска без да се изисква обезпечение.
Еврохолд България може да използва предоставените му суми за финансиране на дейността на дружествата, в които притежава капиталово участие, за придобиване на капиталово участие в нови дружества, за управление на тези дружества и осъществяване на нови инвестиционни проекти.
Еврохолд България АД бе създадено в края на миналата година чрез сливане на Еврохолд АД и Старком холдинг АД като печалбата му към края на 2006 г. възлиза на 2,08 млн. лв.
Днес книжата на дружеството поскъпнаха с 0,62% до 3,23 лв. при изтъргуван обем от 166 859 акции. Търсене има при цена 3,191 лв., а предлагане – на 3,23 лв.

Свързани компании:

Еврохолд България АД(EUBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:09 | 11.09.22 г.
fallback