fallback

Преглед на печата за 20 март

07:24 | 20.03.07 г.
Автор - снимка
Създател

Наплив на евтини авиопревозвачи
в. Дневник
 
Нови три нискоразходни авиокомпании стъпват на българския пазар. От следващия вторник германската "Джърман уинг" започва полети по дестинацията София - Кьолн три пъти седмично. Също от софийското летище гръцката компания "Скай експрес" ще вози пътници през Солун до остров Лесбос. Полетите ще са два пъти седмично с 18-местен самолет. Компанията планира от лятото да разшири дестинациите и до остров Крит, като се надява да привлече за клиенти основно българите, работещи в Гърция.
 
От юни започват и полети на нискоразходната компания "Ер Итали" от София до Верона. В момента на българския пазар има още двама лоу кост превозвача до Италия. "Май еър" извършва полети до Милано, Болоня, Венеция и Рим, а "Уиз ер" се конкурира с "Ал Италия" и "България ер" до Рим.
 
БДЖ подновява влаковете с вагони от Турция и Холандия
в. Новинар
 
БДЖ преговаря за закупуването на 30 спални вагона от Турция и за пътнически вагони от Швеция и Холандия, съобщи изпълнителният директор Олег Попов. На железницата са необходими около 500 вагона за влаковете за превоз на пътници. До 4 април по линията София - Бургас ще бъде пуснат новият локомотив, който Сименс даде за временно ползване на държавната железопътна компания като компенсация за забавените доставки на 25 електрически мотриси.
Между 4 и 20% ще се повишат заплатите на железничарите, съобщи още Петков. Точният размер на възнаграждението на всеки от работещите в железницата и инфраструктурната компания ще се определи според качеството на работата, квалификацията, сложността и отговорностите при изпълнение на професионалните задължения. 
Продават “Плама” за 59 милиона
в. Стандарт
 
От 59 млн. лв. ще тръгне наддаването за "Плама". Толкова е оценката на производствената площадка на обявеното в несъстоятелност предприятие. Тайният търг ще започне в 18часа на 18 април. Кандидатите ще внесат по 5,9 млн. лв. за участие. Известните до този момент дългове на собственика - дружество "Нова Плама", възлизат общо на около 300 млн. лв. Оценката на предложените дълготрайни материални активи е направена от столичната консултантска къща "Амрита" по решение на кредиторите. Продава се производствената част нацяло. Тя включва земя, сгради, машини и съоръжения, компютри, транспортни средства, стопански инвентар и материали.
И поляци ще отварят ресторанти "Пица Хът" и KFC в България
в. Дневник
 
"АмРест" ще конкурира компаниите, които държат франчайзинга у нас Полската "АмРест" е получила неексклузивни права да развива веригите заведения "Пица Хът" и KFC в България, съобщи агенция "Блумбърг". Компанията засега ще се концентрира върху отварянето на ресторанти KFC, като първите трябва да се появят до края на година. Това означава, че на българския пазар една и съща верига вече ще се разработва от две компании.
 
В момента правата за KFC ресторантите държи "Самекс". Работата на "Пица Хът" пък се ръководи от "Ексел асошиейтс". И двете компании потвърдиха информацията за правата на полската компания и обявиха, че са запознати с нейните планове.
 
Фирмите плащат такси до 42 000 лв. за ток
в. Сега
Малки и големи фирми, които искат да станат клиенти на енергото, са принудени да плащат вече гигантски суми за това удоволствие. С последната промяна на цените на услугите, за която "Сега" вече писа, само за да проучи техническата обстановка и даде техническо указание за свързване, енергото може да вземе до 1117 лв. с ДДС. Това гласи новата тарифа на "ЧЕЗ България". Доскоро за същата услуга компанията е вземала 550 лв.
 
За да се стигне до самото свързване, се плащат още дузина такси, като почти всички са поскъпнали двойно от няколко седмици насам. Същото важи и за E.ON, която обслужва Северозападна България, и за EVN, която държи мрежата в югоизточната част на страната.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:42 | 31.08.22 г.
fallback