fallback

Investor.bg ще улесни спекулантите на търга за права на Синергон холдинг

Сървърът на сайта ще изчислява минималната цена на база въведените до момента оферти купува

11:55 | 20.03.07 г.

Investor.bg ще отговаря в реално време на основния въпрос по време на всеки открит аукцион, а именно - „Къде ще е минималната цена от въведените до момента поръчки?“. Разбира се, в последната минута на търговете ще бъдат въвеждани много поръчки, които вероятно значително ще изменят минималната цена, но и данните от последния момент, предоставени от Investor.bg, могат да се използват за ориентир.

Ще публикуваме и въведения брой оферти продава, като следенето на откритите аукциони ще се превърне в постоянна услуга. След утрешния търг за права на Синергон холдинг на 17 април ще има търг за неизползвани права на Агро Финанс АДСИЦ, а на 18 април ще е търгът за неизползвани права на Инвест пропърти АДСИЦ, разбира се, ако има неизползвани права.

Последният открит аукцион бе проведен на 13 март за 550 хил. права на Софарма логистика, като се сключиха общо 146 сделки, а въведените оферти купува бяха над 250.

Анализът на толкова много оферти в реално време без използването на софтуер е невъзможен. Услугата на Investor.bg става осъществима благодарение на факта, че аукционът е открит и че сайтът получава офертите купува в търговската система по силата на договор с БФБ-София.

С решение на Съвета на директорите на борсата от 1 март се добавя възможността за организиране на открит аукцион и при изрично заявяване от страна на продавача. Досега продавачите можеше да ползват само смесен закрит аукцион, а на открит аукцион отиваха единствено неизползваните права в увеличения на капитала.

С новата услуга „минимална цена на открит аукцион” Investor.bg се надява да спомогне в разработването на откритите аукциони така, че да станат по-атрактивни за продавачите.

Информацията за минималната цена според въведените до момента оферти купува ще се опреснява в реално време на адрес http://www.investor.bg/auction.php.

Очакванията са търгът за 4 093 023 права за участие в увеличението на капитала Синергон холдинг да бъде сред най-големите открити аукциони в историята на БФБ-София, предвид факта, че дружеството е включено в индекса BG40. Оферти ще се приемат от 9 до 13:00 ч. а малко след 13 ч. сървърът на БФБ-София автоматично ще удовлетвори наличните оферти купува в низходящ ред до изчерпване на количеството от 4 093 023 права.

При свободната търговия през февруари и март бяха изтъргувани 123 514 права на Синергон холдинг при средна цена 1,07 лв., минималната цена бе 0,3 лв., а максималната достигна 1,45 лв. за право.

Вчера (19 март) акциите на Синергон холдинг приключиха търговията при цена 10 лв. за брой и обем от 11 234 акции.

Синергон Холдинг планира да увеличи капитала си от 14,123 млн. лв. на 18,359 млн. лв. чрез издаване на 4 236 794 броя акции с номинална стойност 1 лв. и емисионна стойност 7 лв.

За целта броят на издадените права бе 14 122 649, а съотношението между издадените права и новите акции е 1/0,3, което означава, че всяко лице може да запише най-малко 1 нова акция и най-много такъв брой акции, който е равен на броя на придобитите и/или притежавани от него права, умножен по 0.3, при което броят на акциите е равен на цялото число без отчитане на резултата след десетичната запетая.

Значителна част от набраните средства дружеството планира да инвестира в разширяване и усвояване на нови технологии при производството на мебели и интериорни решения, както и в учредяване и развитие на нови дъщерни дружества извън страната за търговия с отоплителни и строителни материали и увеличаване на инвестициите в „Топливо“ АД в същите направления.

Синергон Холдинг ще инвестира и в разширяване и обновяване на производствата на различни строителни материали като тухли, бетонови керемиди, бои и лаково-бояджийски материали, топлоизолационни материали, строителни смеси и други.

Нетната консолидирана печалба на Синергон Холдинг за 2006 г. отбеляза повишение от 17,8% до 12,08 млн. лв. Холдингът притежава дялови участия в капитала на общо 28 дружества, от които 24 дъщерни.

Свързани компании:

Инвестор.БГ АД(IBG)

Синергон Холдинг АД(SNRG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:16 | 12.09.22 г.
fallback