fallback

Унгарска компания ще кредитира пенсионери, притежаващи собствен имот

Програмата, с която компанията ще стартира дейност у нас, е първоначално изготвена за нуждите на пенсионерите, притежаващи собствен имот в София-град и София-област

11:54 | 17.03.07 г.

През пролетта унгарската компания Хилд Груп ще предложи кредитни продукти и услуги на пенсионерите в България, съобщиха от компанията.
 
Програмата, с която компанията ще стартира дейността си на българския пазар, е първоначално изготвена за нуждите на пенсионерите, притежаващи собствен имот в София-град и София-област.
 
Хилд предлага първоначално плащане и осигурява допълнително месечен пожизнен доход на клиентите, като същевременно покрива и местните данъци и такси, входните такси, както и основните ремонти на жилището. Компанията дава възможност и на семействата на своите клиенти да получат част от предоставените финансови средства.
 
В случай на неизпълнение на задълженията на компанията, клиентите получават обратно собствеността върху жилището, което са предоставили, без да възстановяват получените до момента парични суми.
 
Спорд Диляна Георгиева, Изпълнителен директор на Хилд за България, този тип финансиране е обичайна практика в САЩ и Западна Европа, но тези продукти все още не са познати на българския пазар в обем и форма, необходими да отговорят на нуждите на пазара.
 
 “Установяването в България на стабилна финансова и законова среда и присъединяването на страната към Европейския съюз дават възможност на българските пенсионери да се възползват от предложения за алтернативни варианти за осигуряване на текущи доходи, предлагани им от професионално управлявана и финансово стабилна компаниия като Хилд”, заяви Никола Янков, член на Съвета на директорите на компанията.
 
Хилд Груп е първата компания в региона, която предлага кредитни продукти и услуги на пенсионерите. Своите продукти тя започва да предлага в Унгария през 2004 година, като целите на компанията са да се наложи като лидер в осигуряване на доходи на пенсионерите в региона.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:49 | 13.09.22 г.
fallback