fallback

Петата облигационна емисия на Ти Би Ай Кредит ще се търгува от 21 март

Емисията е с номинал от 7,08 млн. евро, фиксиран годишен купон от 7,125% и падеж на 15 ноември 2009 година

13:59 | 16.03.07 г.
Автор - снимка
Създател

Тригодишната облигациионна емисия на Ти Би Ай Кредит, издадена на 15 ноември миналата година, бе регистрирана за търговия на неофициалния пазар на облигации на БФБ-София. Решението е взето на проведеното днес заседание на Съвета на директорите на борсата.

Облигациите ще се търгуват на борсата от 21 март (сряда), като пазарната партида за една сделка е един лот, равен на една облигация с номинал от 1000 евро. Борсовият код на емисията е BTBI5.

Емисията е с номинал от 7,08 млн. евро, фиксиран годишен купон от 7,125% и падеж на 15 ноември 2009 година. Лихвените плащания се извършват на всеки 6 месеца, а главницата се изплаща еднократно на падежа.

Ти Би Ай Кредит ЕАД до момента има издадени пет емисии облигации с общ размер от 29 млн. евро, като три от тях се търгуват на БФБ-София, а първите две са вече падежирани. Дружеството предоставя потребителско финансиране в търговските вериги като Техномаркет, Технополис, Технолукс, Интерсервиз Узунови, Зора, Денси, Хит, и др.

Вчера стана ясно, че Кардан Файненшъл Сървисиз Б.В., Холандия, дъщерно дружество на Кардан Н.В., има намерение да придобие пълен индиректен контрол върху Ти Би Ай Еф България ЕАД.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:31 | 31.08.22 г.
fallback