fallback

Правата на Инвест Пропърти АДСИЦ ще се търгуват от 27 март

Компанията има и проекти за изграждане на индустриални паркове във Видин и Враца, както и жилищен комплекс във Враца

11:47 | 16.03.07 г.
Автор - снимка
Създател

Търговията с правата, даващи възможност за участие в увеличението на капитала на Инвест пропърти АДСИЦ, стартира на 27 март, става ясно от съобщение на БФБ.

Правата, с присвоен борсов код R3INVE, ще се търгуват до 6 април, а аукционът за неизползваните такива ще се проведе на 18 април. Крайната дата за записване на акции от увеличението е 4 май 2007 година.

Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството на борсата, даващи право на участие в увеличението на капитала, е 21 март.

Дружеството възнамерява да увеличи капитала си с 5,2 млн. лв. до 5,85 млн. лв., чрез издаване на 5,2 млн. акции с номинална и емисионна стойност 1 лв.

Съотношението между издадените права и новите акции е едно към осем, а капиталът ще бъде увеличен само ако бъдат записани и платени най-малко 1 млн. нови акции.

В началото на месеца акционерите на Инвест Пропърти взеха решение за покупка на имот във Видин за сумата от 3,2 млн. лв. Имотът е с изградена инфраструктура, като плановете на дружеството предвиждат на него да бъде построен индустриален парк. Компанията има и проекти за изграждане на индустриален парк и жилищен комплекс във Враца.

Книжата на Инвест Пропърти се търгуват на БФБ – София от края на месец ноември миналата година. До момента по позицията е сключена само една сделка със 150 хил. акции на цена от 1,15 лв. на 28 ноември.

Свързани компании:

Инвест Пропърти АДСИЦ-Враца(INVE)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:21 | 11.09.22 г.
fallback