fallback

За три месеца увеличиха капитала на Пловдивския панаир два пъти

Увеличението става чрез апортна вноска, Георги Гергов и общината придобиват 49 на сто от дружеството

18:03 | 15.03.07 г.

Капиталът на Международен панаир Пловдив ще бъде увеличен за втори път за последните три месеца. Това стана известно след проведеното събрание на акционерите на дружеството вчера. Чрез апортна вноска на смесеното дружество между община Пловдив и бизнесмена Георги Гергов Пълдин туринвест ще придобие 49 на сто от капитала на дружеството. Преди това Георги Гергов апортира семейния си хотел Санкт Петербург, а общината – терени, при което придоби малко над 30 процента от международния изложбен център.
На заседанието са гласувани и други промени. Съставът на борда на директорите на панаира се намалява от 7 на 5 души. Напускат зам.-министърът на вътрешните работи Цонко Киров, както и представителят на Министерството на финансите Владимир Петров. В директорския съвет влиза назначената в началото на годината като прокурист на дружеството Паулина Търновалийска.
Печалбата на Международния панаир за миналата година преди облагане с данъци е 5,2 млн. лева. Предложено е държавата и общината, които са основни акционери, да не получат дивидент, за може цялата печалба да се реинвестира в развитието на дружеството. За да стане това обаче е необходимо съгласието на Министерски съвет.
Започва и преструктуриране в самия панаир. Закриват се някои дирекции, броят им остава три: икономика, капитално строителство, кетъринг и хотелско обслужване.
Директорът на Панаира Георги Гергов уверява, че това няма да доведе до съкращаване на персонал. Очаква се след заседания на новия борд Гергов да остане единственият директор на Международния панаир. Досега той управляваше заедно с прокуриста Паулина Търновалийска.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:44 | 31.08.22 г.
fallback