fallback

Правителството даде 2 млн. лв. на село Цалапица заради софийския боклук

Парите ще се използват за три обекта – канализация на село Цалапица, асфалтиране на улиците му, както и за ремонт на училището

18:47 | 14.03.07 г.

Два милиона лева отпуска Министерски съвет целево на село Цалапица, което прие софийския боклук, стана известно днес. Решението е взето по време на вчерашната среща на областния управител Тодор Петков, кмета на Пловдив д-р Иван Чомаков с министъра на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов. В срещата са участвали и експерти от Министерството на финансите.

Парите ще се използват за три обекта – канализация на село Цалапица, асфалтиране на улиците му, както и за ремонт на училището. Договорено е тази целева субсидия да се превежда на траншове от по 200 000 лв.

По силата на договор, сключен още през 1990 г., община Пловдив плаща по 120 000 лева годишно за безвъзмездно почистване на селото, на чието землище се намира сметищто на града. В плансметката за такса смет и тази година отново е предвидена същата сума. Тя ще бъде преведена след сключването на договор с община Родопи, в която е село Цалапица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:05 | 14.09.22 г.
fallback