fallback

Облигации на Холдинг Варна А и Евролийз Ауто ще се търгуват от петък

Облигациите на Холдинг Варна са с общ номинал от 10 млн. евро, а тези на Евролийз Ауто - 3 млн. евро

12:02 | 14.03.07 г.
Автор - снимка
Създател

Облигации на Холдинг Варна А и Евролийз Ауто ще се търгуват на Българска фондова борса – София от 16 март (петък), съобщиха от борсата.
Облигациите на Холдинг Варна са с общ номинал от 10 млн. евро, срокът на заема е 7 години, а лихвата е фиксирана в размер на 8% годишно. Лихвените плащания са на всеки 12 месеца, а падежът е на 18 октомври 2013 година. Погасяването на главницата ще бъде извършено на пет равни части, заедно с последните пет лихвени плащания.
Емисията е разпределена в 10 000 необезпечени облигации, всяка с номинал от хиляда евро, а борсовият й код е BHVAR.
Очаква се средствата да бъдат използвани за придобиване на нови дялови участия, като част от тях ще бъдат насочени към дружествата от сегашния портфейл на холдинга.
Емисията на Евролийз Ауто е на обща стойност 3 млн. евро, разпределени в 3 000 обикновени, лихвоносни, обезпечени облигации с номинал от 1 000 евро всяка.
Лихвеният процент е равен на шестмесечния Euribor + 3,5%, но не по-малко от 6,5% годишно, като лихвените плащания са на всеки шест месеца. Заемът е със срок от 5 години, с падеж на 7 юли 2011 година. Погасяването му ще се извърши на осем равни части, заедно с последните осем лихвени плащания. Присвоеният борсов код на емисията е BELA.
Мажоритарен собственик на Евролийз Ауто е Еврохолд България. Предметът на дейност на дружеството включва предоставяне на автотранспортни средства, машини, съоръжения и оборудване на лизинг, както и всички обслужващи дейности, свързани с договорите за лизинг.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:32 | 12.09.22 г.
fallback