fallback

Преглед на печата за 14 март

07:46 | 14.03.07 г.
Автор - снимка
Създател

Кадиев напуска правителството?

в. Новинар

Зам. финансовият министър Георги Кадиев обмисля да напусне поста си в министерството. За това съобщи самият той в интервю за медиите. Винаги съм мислил, че ще съм на сегашната си позиция около две години и когато рутината започне да надделява, ще потърся развитие в друга посока, казва Кадиев. Той е номиниран за евродепутат от листите на БСП. Кадиев не е подавал официално оставка.

Шием униформите на френските железници

в. Новинар

Новите униформи на служителите на френските железници SNCF ще се шият в България, съобщи вестник "Фигаро". Служебните облекла са по дизайн на един от най-големите диктатори в модата Кристиян Лакроа. Френските железници ще платят 19 млн. евро за униформите на 11 000 железничари. Изпълнител на поръчката е компанията "Армор Лукс", която е избрала за подизпълнител българска фирма.

Хаос с имотни карти обърка собственици във Варна

в. Сега

Жители на Варна масово се жалват от грешки по кадастралната карта на града, която се изготвя в момента. Шефът на местната агенция по кадастъра Любомир Николов призна, че специална комисия разглежда възраженията на хиляди варненци. Най-много недоволни има в централните райони "Одесос" и "Младост". Целта на актуализирането на кадастъра е повече прецизност в базата данни за имотите. Вместо това обаче в морската столица настъпи тотален хаос.

Туризмът ни влезе в шоуто на Лари Кинг

в. Стандарт

Два рекламни клипа за страната ни завъртя CNN. Те ще се излъчат над 40 пъти до ноември в рекламните паузи на най-гледаните телевизионни предавания. Сред тях са шоуто на Лари Кинг, CNN today, Your world today, World news, World business, World sport. 45-секундният клип по поръчка на Държавната агенция по туризъм показва страната ни като целогодишна и гостоприемна дестинация.

"Суиском" ще развива интернет бизнес в България

в. Дневник

Един от най-големите телекомуникационни оператори в Швейцария - "Суиском" (Swisscom), планира да направи инвестиции в размер на 100 млн. швейцарски франка (над 62 млн. евро) в интернет бизнес през следващите три години, съобщи агенция "Блумбърг", позовавайки се на изявление на изпълнителния директор на телекома Карстън Шлотър. Фокусът на компанията ще бъде върху изграждането на градски интернет мрежи в страни от Източна Европа, в това число в България, Полша, Румъния и Украйна, е заявил Шлотър пред журналисти в Цюрих. Компанията ще обсъди и възможностите за "по-малки придобивания", така че да укрепи звеното си за решения, което доставя мрежови и технологични услуги за клиентите на компанията.

Еколози съдят държавата заради "Кремиковци"

в. Новинар

Днес Върховният административен съд ще гледа делото срещу министъра на околната среда и водите Джевдет Чакъров и Министерски съвет за отлагане на Комплексно разрешително на Металургичния комбинат "Кремиковци" АД до 2011 г. Делото е заведено от няколко екологични организации. Според тях без документа комбинатът ще продължи да замърсява Софийското поле безпрепятствено още поне 4 години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:02 | 13.09.22 г.
fallback