fallback

Ученичка в 11-ти клас стана министър на финансите за един ден

Министерският стол на Пламен Орешарски днес бе зает от Йоана Дочева, ученичка в 11-ти клас в „Професионална гимназия по туризъм” – гр. Габрово

15:42 | 12.03.07 г.
Автор - снимка
Създател

За пета поредна година министърът на финансите отстъпи поста си за един ден на ученик, който се запозна отблизо с институцията и управлението на финансовите въпроси на страната в рамките на инициативата на Джуниър Ачийвмънт България „Мениджър за един ден”.

Министерският стол на Пламен Орешарски днес бе зает от Йоана Дочева, ученичка в 11-ти клас в „Професионална гимназия по туризъм” – гр. Габрово, специалност „Икономика, управление и финанси на търговията”, съобщиха от министерството.

След като разгледа кабинета на Финансист № 1 Йоана Дочева даде първото си интервю пред медиите, което беше последвано от среща с представителите на политическия кабинет на министъра. Те запознаха общо десетимата ученици, дошли в министерството, с ресорните си дейности и служебни задължения.

Посещението на участниците в инициативата продължава с посещения в дирекциите „Одит на средствата от Европейския съюз”, „Управление на средствата от Европейския съюз”, „Национален фонд”, „Европейска интеграция и мониторинг”, както и в Агенцията за икономически анализи и прогнози.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:31 | 01.09.22 г.
fallback