fallback

Отново ски състезание за купата на БФБ, този път участват и емитенти

За поредна година медиен партньор на събитието е Investor.bg

17:01 | 09.03.07 г.
Автор - снимка
Създател

В курорта Боровец на 17 март тази година за втори път ще се проведе ски състезанието на инвестиционната общност за купата на БФБ-София. В събитието, чийто медиен партньор отново е Investor.bg, ще могат да вземат участие служители на инвестиционните посредници членове на борсата, на управляващите и инвестиционните дружества и на институциите на пазара – комисия, борса, депозитар.

Новото през тази година е, че състезанието ще е отворено и за служители на емитентите, чиито книжа се търгуват на борсата. Това ще засили конкуренцията и ще направи турнира още по-представителен. Журналистите от клуба ААА също ще бъдат на пистата - някои като участници, други като наблюдатели.

Миналата година в състезанието се включиха 20 мъже, 10 жени и 5 сноубордисти от общо 20 отбора – от 4 банки, много небанкови финансови институции, два АДСИЦ-а и трите институции: КФН, ЦД и БФБ.

На проведеното на 8 март техническо съвещание с организаторите от Бороспорт беше уточнено да се запази миналогодишния формат на турнира: по два манша за всеки състезател, отделно класиране на мъже и жени (без възрастови групи) и ако има достатъчно желаещи сноубордисти – в отделна група, но на същото трасе като скиорите. За класирането ще се взима най-доброто време на участника от един от двата му манша.

Състезанието ще се проведе пак на писта „Рила” (тази, която свършва пред хотел Рила), тъй като там има възможност за изкуствен сняг. Има готовност да бъде премесено и на писта Ястребец 2, ако позволи снежната покривка.

От понеделник започва набирането на спонсори за проявата. Засега желание за финансово подпомагане е заявено от „ФеърПлей пропъртис” АДСИЦ. За записване в състезанието и повече информация - тел. 987-00-06, 987-11-60 e-mail: iconacapital@abv.bg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:26 | 12.09.22 г.
fallback