fallback

Христов: Изключително голям инвеститор, познат и у нас, купи 6% от Еврохолд

Продавач на 4% е мажоритарният собственик, други 2% са продадени от различни клиенти на Евро-финанс

11:14 | 09.03.07 г.

Асен Христов. Снимка: личен архив

Сделка за 3 млн. акции на Еврохолд България АД (представляващи 6% от капитала) при цена 3 лв. се сключи преди минути на пода на БФБ-София. Продавач на 2 млн. акции е Българска холдингова корпорация, а другите 1 млн. акции са продадени от клиенти на Евро-финанс, каза за Investor.bg Асен Христов председател на надзорния съвет на Еврохолд България АД.

Вероятно 1 млн. акции са продадени от акционери, купили акции при цени между 2,5 и 3 лв. в средата на февруари в първия ден от публичното предлагане на Еврохолд България.

"Днес се случи това, за което споменах във вчерашното ни интервю. Чуждестранен инвеститор, придобиващ пакети в Източна Европа, придоби 6% от Еврохолд България. Името му ще бъде оповестено през идната седмица, но той не е непознат в България и е изключително голям. От него се очаква подкрепа при бъдещи придобивания на Еврохолд България в Европа и региона", каза за Investor.bg Асен Христов.

В началото на идната седмица Асен Христов ще участва в онлайн дискусия във форума на Investor.bg, като можете да зададете въпросите си още сега.

Свързани компании:

Еврохолд България АД(EUBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:55 | 14.09.22 г.
fallback