fallback

Преглед на печата за 8 март

07:35 | 08.03.07 г.
Автор - снимка
Създател

Софийските общинари заменят скъпи имоти като за последно
в. Дневник
 
"Изгодни" замени на общински терени срещу апартаменти наводниха Столичния общински съвет в края на мандата му. На последните заседания безпроблемно с необходимото мнозинство от 31 гласа (от 61 съветници) минават по около десетина "заменки" въпреки първоначалните обещания на всички партии да спрат порочната практика. Някои от сделките са направени на цени повече от десет пъти по-ниски от пазарните. Това показват решенията на съвета, качени в сайта му.
 
Внасяме 200 000 стари коли до края на годината
в. Новинар
 
Очаква се вносът на стари коли да достигне 200 000 през тази година. Това прогнозира вчера председателят на Асоциацията на вносителите на автомобили у нас Анастас Тодоров. Не било ясно обаче дали всичките возила ще могат да се продадат.
 
Производители недоволни от ниски евросубсидии
в. Новинар
 
Българските производители на тютюн и грозде са изненадани от правилата за получаване на евросубсидии. Това съобщава вчера германското електронно издание "Булгариа Де". Парите ще се определят на хектар ползвана земеделска площ, като за животновъдството, отглеждането на лози, плодове и тютюн ще получават по 50 евро на хектар. Според договореното с ЕС българското тютюнопроизводство ще бъде субсидирано още три години, защото в някои региони отрасълът е с най-голямо значение за прехраната на хората. У нас 10% от тютюнопроизводителите имат право да получават евросубсидии, тъй като ползват повече от един хектар площ. 
Заем от ЕИБ предизвика нови спорове за "Тракия"
в. Сега
 
Усвояването на заем от Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) за изграждане на отсечки от магистрала "Тракия" е бил забавен нарочно в края на 2002 г., за да може правителството на НДСВ да сключи концесионния договор с португалците. Това заяви вчера депутатът от ДСБ Евгени Чачев по време на дебат за удължаването на срока на кредита, който отне близо 2 часа на пленарната зала.
 
С парите на ЕИБ се правят отсечките от Оризово до Стара Загора и от Карнобат до Бургас. Стойността на кредита е 100 млн. евро, но ремонтът на първата отсечка се забави с близо година. Това налага сега срокът на договора с банката да бъде удължен до 30 март тази година, тъй като изтече в края на 2005-а и сега има опасност страната да изгуби парите. От финансираните участъци трябва да се изградят още около 21 км, а това не може да стане преди края на годината.
 
Тръгва нефтената тръба от Бургас
в. Стандарт
 
На 15 март ще бъде подписано междуправителственото споразумение за изграждане на петролопровода Бургас - Александруполис. Това ще стане в Атина в присъствието на президентите на България и Русия - Георги Първанов и Владимир Путин, и на премиера на Гърция Костас Караманлис.
 
"Пайнер" подготвя втори музикален канал
в. Дневник
 
Димитровградската музикална компания "Пайнер" подготвя старта на втори кабелен телевизионен канал - "Планета фолк", става ясно от решение на Съвета за електронни медии (СЕМ). Регулаторният орган вече е дал разрешението си в ефира да се появи още един музикален канал, като за начална дата на разпространение е посочена 15 март.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:26 | 01.09.22 г.
fallback