fallback

Нито един акционер не прие търговото предложение за Еврохолд България

Предложената от мажоритарния собственик цена бе 2,03 лв. за акция

13:01 | 06.03.07 г.
Автор - снимка
Създател

Нито един акционер на Еврохолд България не прие търговото предложение от страна на мажоритарния собственик, съобщава Българска фондова борса – София.

Българска холдингова корпорация, която при обявяването на предложението притежаваше дялово участие от 96,3%, предложи по 2,03 лв. за ценна книга. Обект на предложението бяха 1,85 млн. акции.

Към момента мажоритарният собственик притежава пряко и чрез свързани лица 85% от капитала на Еврохолд България. Утре ще бъде проведен закрит аукцион за продажбата на 15% от капитала, в резултат на който се очаква делът на свободно търгуваните акции (free-float) да достигне 30 на сто. Минималната цена, на която ще бъдат предложени акциите, ще бъде 3 лв. за брой.

Вчера стана ясно, че Еврохолд България е получил одобрение от General Motors Southeast Europe за придобиване на компанията Каргоeкспрес ООД – оторизиран дилър на автомобилните марки Опел и Шевролет за територията на Варна и региона.

От началото на днешната сесия книжата на холдинга загубиха 1,25% от стойността си до средна цена от 3,16 лв. при обем от над 55 хил. лота. 

Междувременно от съобщение на Еврохолд България става ясно, че Управителният съвет на дружеството е взел решение на днешното си заседание за увеличението на капитала на дружеството чрез издаване на нови 12 500 646 обикновени поименни безналични акции.

Номиналата стойност на акциите е един лев, а емисионната – 3,35 лв. за брой.

Срещу всяка една притежавана акция ще се издава едно право, като всеки четири права дават възможност за записване на една нова акция.

Капиталът на дружеството ще бъде увеличен само ако бъдат записани и напълно заплатени най-малко 7 500 388 акции. Основният акционер възнамерява да се възползва в пълен размер от правата си за придобиване на полагащия му се дял от новите акции.

 

Свързани компании:

Еврохолд България АД(EUBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:53 | 01.09.22 г.
fallback