fallback

Преглед на печата за 3 март

До 15 май е крайният срок за заявления за евросубсидии в земеделието

08:59 | 03.03.07 г.
Автор - снимка
Създател

До 15 май е крайният срок за заявления за евросубсидии в земеделието
в. Дневник
 
Земеделските стопани ще могат да получат евросубсидии за ползваните от тях площи, ако в периода от 1-ви март до 15-ти май адресират до областните разплащателни агенции своите заявления за подпомагане за директни плащания. За улеснение земеделските стопани ще могат да подават заявления и в общинските служби по земеделие и гори. Това съобщиха от Главна дирекция "Земеделие и гори" в земеделското министерство. Заявленията за подпомагане, подавани по-късно от 25 календарни дни след последния ден за подаване, т.е. - 11 юни, няма да се приемат от Разплащателната агенция.
 
Пускаме турските транзитни ТИР-ове
в. Стандарт
 
На 15 март ще бъде подписана спогодбата между България и Турция за превоз на товари между двете държави, каза министърът на транспорта Петър Мутафчиев в парламeнта. Позицията на българската страна е отново да бъде въведен либералният режим за транзитните превози през България за Турция, както и да се въведе либерален режим за обратните превози - между двете страни. Мотивът да се настоява за този вариант на спогодба е увеличаващият се с пъти само за година стокообмен между двете държави, уточни Мутафчиев. Годишните превози на български фирми от Турция за България са нараснали от 6000 на 14 000.
 
7000 работници ще строят Втора атомна
в. Новинар
 
Между 5 и 10 хиляди строители, шофьори, монтажници, готвачи, учители и всякакъв друг персонал ще са необходими по време на строежа на Втората българска атомна централа. Руската компания "Атомстроекспорт", която бе избрана да проектира, изгради и пусне в експлотация АЕЦ"Белене", започна подготовката на обекта за бъдещото голямо строителство. Кметовете на селищата в района на бъдещия национален обект вече лобират за наемането на местни фирми от руския изпълнител. 7000 души от Плевен, Белене и Плевенска област могат да бъдат привечени в строително-монтажните и другите съпътстващи дейности, съобщи областният управител на Плевен Цветко Цветков след срещата си с Анатолий Гавриков, представител на "Атомстройекспорт" в България, и с Виктор Калугин, заместник-началник "Външни връзки" на руската компания.
 
За месец бюджетът натрупа нови 103 млн. лева излишък
в. Сега
 
Въпреки че търпи сериозен спад в приходите от ДДС през януари, бюджетът вече е натрупал 103 млн. лв. излишък. Това показва справката на финансовото министерство за приходите през първия месец от еврочленството на България. Сумата от ДДС, която е влязла в хазната през януари, е по-малка с около 30% в сравнение с януари м.г., макар че редукцията е по обективни причини. По-високо спрямо януари 2006 г. е изпълнението на приходите от данък печалба, други преки данъци, средства от ЕС. Събраните лихви, глоби и санкции също имат прираст.
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:06 | 01.09.22 г.
fallback