fallback

Овергаз започва поредното лихвено плащане по облигационната си емисия

В началото на 2003 година Овергаз Инк. емитира заем в размер на 20 млн. лв. с годишна лихва от 10 на сто

12:36 | 01.03.07 г.
Автор - снимка
Създател

Овергаз започва от днес изплащането на поредното лихвено плащане в полза на облигационерите по 20-милионната си облигационна емисия, съобщиха от дружеството.

Средствата вече са преведени на Централния депозитар, който днес автоматично ще изпрати по сметките на облигационерите лихвените плащания.

В началото на 2003 година Овергаз Инк. емитира облигационен заем в размер на 20 млн. лв., разпределени в 200 000 облигации с номинал от 100 лв. всяка. Срокът на заема е 5 години, с фиксирана годишна лихва от 10%. Лихвените плащания се правят два пъти годишно и са с лихва от 5,014%.

През последните 5 години средствата от емисията се инвестират в газоразпределителната инфраструктура в страната, съобщават още от компанията. В началото на седмицата стана ясно, че Овергаз е избран от общинския съвет на Разлог за изпълнител по проект за газификацията на града. В края на месец януари от компанията съобщиха още, че стартират проекта “Виртуален газопровод”, с който се създава възможност за доставка на компресиран природен газ на 90% от територията на на страната.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:40 | 10.09.22 г.
fallback