fallback

Мажоритарите на Енергия с нов проект за търгово за 49,57 лв. за акция

Обект на търговото предложение са 35 057 броя акции от капитала на дружеството

15:44 | 27.02.07 г.

След като Комисията за финансов надзор (КФН) наложи временна забрана на търговото предложение от Енергия 97 АД - Търговище, Енергия Консулт ЕАД - София и EnerSys Holdings (Luxembourg) за закупуване на акции на Енергия АД - Търговище от останалите акционери на дружеството при цена от 42,5 лв., сега мажоритарите на последното отправят нов проект за търгово предложение, този път при цена от 49,57 лв., съобщава БФБ-София.
Предложителите притежават пряко и чрез свързани лица 320 214 бр. (90,13 %) от Енергия АД, а обект на търговото предложение са останалите 35 057 бр. акции от капитала на дружеството.
Срокът на предложението е 28 дни, считано от деня, следващ датата на публикуване в два централни ежедневника. Търговият предложител възнамерява да поиска отписване на Енергия АД-Търговище от регистъра на публичните дружества, воден от КФН.
На 17 януари настоящите мажоритарни собственици на Енергия, а именно Енергия 97 АД - Търговище и Енергия консулт ЕАД - София, сключиха договор за съвместно управление с бъдещия купувач на дружеството - EnerSys Holdings (Luxembourg), дъщерна компания на американската EnerSys.
EnerSys Holdings (Luxembourg) Sarl е 100% дъщерно дружество на американската EnerSys, публично дружество, чиито акции се търгуват на Нюйоркската фондова борса, c годишни продажби от 1,4 милиарда долара в САЩ.
EnerSys, работеща в областта на системите за акумулиране и съхранение на енергия за индустриални цели, е производител и дистрибутор на акумулаторни и тягови батерии, зареждащи устройства, енергийно оборудване и аксесоари за батерии.
Печалбата на Енергия за миналата година намалява до 53 хил. лв. от 118 хил. лв. към края на 2005 година, показват данните от отчета на дружеството.
Днес акциите на Енергия се търгуваха без промяна на средно ценово равнище от 50 лв. при обем от 5 лота. Търсене има при цена 48,01 лв., а предлагане – при цена 54,989 лв.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:49 | 02.09.22 г.
fallback