fallback

Новините ще са стари след 30 секунди. Хвани ги навреме!

RSS.bg обединява информацията от заглавия в глобалната мрежа, подрежда ги и ги представя във възможно най-изчистен вид

13:29 | 27.02.07 г.
Автор - снимка
Създател

Новините на деня на едно място и от над 40 източника – така накратко може да се опише поредният проект на интернет компанията Инвестор.БГ АД. RSS.bg обединява информацията от заглавия в глобалната мрежа, подрежда ги и ги представя на своите потребители във възможно най-изчистен вид. Сайтът дава трибуна на голяма част от информационните онлайн издания, като към момента включените източници в него са общо 44. Потребителите могат лесно да намерят това, което ги интересува, търсейки новините по отделните категории на RSS.bg (България, Свят, Бизнес, Новини на английски език и др.) или просто прочитайки най-актуалните заглавия, свързани с последните събития в страната и света към момента. Самата информация е достъпна чрез собствената страница на информационния източник, каквато е и концепцията на RSS технологията. Системата RSS, или Rich Site Summary, излиза на пазара още през 1997 година, идеята принадлежи на компанията Netscape. Авторите се опитват чрез RSS да решат един проблем, който и днес се оказва актуален за сайтове, предлагащи голямо количество информация. Как потребителите да разберат коя информация е от последната минута, кое е най – актуално на сайта? От Netscape предлагат решение – програма, която сигнализира чрез звуков или визуален сигнал за последни промени. Инсталирайки RSS, потребителите получават кратки съобщения на своя Desktop под формата на линк със заглавието на новината, която могат да прочетат на сайта на източника.

В RSS.bg информацията е синтезирана автоматично от сайта за улеснение на потребители, които освен заглавието на материалите, могат да видят и техния източник, както и часа, в който са публикувани. Посетителите имат възможност да сравняват информацията, да търсят допълнителни подробности по дадена тема, както и да разберат кой пръв е съобщил за дадено събитие. Така реално става ясно кой генерира новините.    

RSS.bg се презарежда автоматично на всеки 30 секунди и така най-новите съобщения са винаги най-отгоре, което прави страницата удобна за ползване. Сайтът разполага и с изключително богат архив от новини, който към момента съдържа почти половин милион заглавия. Освен RSS.bg Инвестор.БГ е собственик още на едноименния сайт за бизнес и финансова информация Investor.bg, на новинарския сайт Dnes.bg, лайфстайл изданието Tialoto.bg, спортния сайт Gol.bg. Извън медийните проекти компанията има присъствие и в още няколко интернет сегмента, в които се представя чрез сайтовете Start.bg, Netkelner.bg, Blog.bg, Aha.bg, Snimka.bg, Zip.bg, Rabota.bg и MP3.bg. По време на днешната борсова сесия акциите на Инвестор.БГ повишиха стойността си с 1,88% до средно ниво от 8,15 лв. за брой при изтъргуван обем от 64 лота.

Свързани компании:

Инвестор.БГ АД(IBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:23 | 12.09.22 г.
fallback