fallback

ДСК предлага дялове на два унгарски фонда за инвестиции в цял свят

Дяловете на двата нови фонда са деноминирани в евро и могат да бъдат закупени от клоновата мрежа на Банка ДСК

11:19 | 27.02.07 г.

Банка ДСК започна да предлага дялове на два унгарски взаимни фонда, – “ОТП Централно-европейски фонд в акции” и “ОТП Международен фонд в акции – Ю Би Ес (UBS) Фонд на фондовете”, съобщиха от банката.

Двата фонда се управляват от Управляващото дружество “ОТП Фонд Мениджмънт Пте Лтд”, което е пазарен лидер в Унгария и към края на януари 2007 управлява активи на стойност 4,79 милиарда евро.

Дяловете на двата нови фонда са деноминирани в евро и могат да бъдат закупени от клоновата мрежа на Банка ДСК.

Инвеститори във фондовете могат да бъдат както физически, така и юридически лица – институции и фирми. Няма ограничение за сумата, с която потенциалните потребители на фондовете участват.

“ОТП Международен Фонд в акции – Ю Би Ес Фонд на фондовете” е взаимен фонд за ценни книжа от отворен тип, учреден в Унгария, който предлага достъп до развитите пазари на акции в Европа, Америка и Азия. Портфейлът на фонда се състои от дялове на фондове, управлявани от швейцарското управляващо дружество UBS Global Asset Management, което е и консултант на фонда. “ОТП Международен Фонд в акции – Ю Би Ес Фонд на фондовете” притежава инвестиции в около 600 различни акции.

Годишната доходност на “ОТП Международен Фонд в акции – Ю Би Ес Фонд на фондовете” за 2006 г. е 10,2%.

„ОТП Централно-европейски фонд в акции” е взаимен фонд за ценни книжа от отворен тип, учреден в Унгария и отговаря на правилата, приложими към Европейските фондове. „ОТП Централно-европейски фонд в акции” влага набраните средства в акции от Централна и Източна Европа, като инвестира активите си във водещи компании от региона.

Годишната доходност на „ОТП Централно-европейски фонд в акции” за 2006 г. е 19,32 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:38 | 13.09.22 г.
fallback