fallback

Бритиш Американ Табако ще внася цигари, произведени в Полша и Германия

Цената, на която ще се продават марките, ще остане същата

12:04 | 26.02.07 г.
Автор - снимка
Създател

Бритиш Американ Табако България (БАТ България) обяви, че премества производството си на цигари, предназначени за внос на българския пазар, в Германия и Полша, с цел да удовлетвори повишеното търсене на продуктите на компанията в България.

Viceroy и Kent ще се произвеждат във фабриката на БАТ в гр. Аугустов, Полша, а Pall Mall - във фабриката в Байройт, Германия. Цигарите, произвеждани в двете фабрики ще бъдат същите, както внасяните досега от Румъния. Разликата е, че фабриките в Полша и Германия имат по-голям производствен капацитет.

Цената, на която ще се продават марките, ще остане същата.

Двете фабрики на БАТ в Полша и Германия произвеждат цялото портфолио от продукти на компанията, необходимо за задоволяване нуждите на европейските пазари. В световен мащаб компанията притежава 64 цигарени фабрики в 54 страни и произвежда близо 678 милиарда цигари годишно.

БАТ отвори офис в България през 1992 г. Понастоящем компанията има близо 200 служители и разполага със собствена мрежа за директна дистрибуция на продуктите на компанията към крайните търговци, която вече покрива големите и средно-големите градове в страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:03 | 14.09.22 г.
fallback