fallback

Преглед на печата за 24 февруари

Подкомисия за контрол на средствата от европейските фондове ще бъде създадена към Комисията по европейските въпроси

10:03 | 24.02.07 г.
Автор - снимка
Създател

Подкомисия в НС ще следи усвояването на еврофондовете

в. Дневник

Подкомисия за контрол на средствата от европейските фондове ще бъде създадена към Комисията по европейските въпроси. Това реши днес Народното събрание.  Парламентът отхвърли предложенията на Екатерина Михайлова и група народни представители от ДСБ за създаване на постоянна комисия по европейските фондове, както и предложението на независимите депутати Минчо Христов и Стела Банкова да се създаде постоянна парламентарна комисия за контрол над присъединителните фондове на ЕС. 

По-лесно изнасяме сирене за САЩ

в. Стандарт

Родните производители ще изнасят по-лесно сирене за САЩ след влизането ни в Евросъюза. България може да участва в общата квота на ЕС за експорт на 27,8 хил. тона от млечния продукт при намалено мито от 10%. Това стана ясно от доклад за новите възможности за търговия след 1 януари 2007 г., разгледан на Съвета за икономически растеж. Страната ни вече се възползва от всички споразумения на ЕС за по-лесен износ в страни извън общността. Заедно с това прилагаме европейските мита и квоти за внос. Електрическа апаратура от България, както и пластмасови тръби вече се внасят в Мексико с 3% мито вместо с 15%. Годишният им износ от България е за над 100 хил. долара. Паднаха митата и на всички индустриални стоки, както и на повечето селскостопански. Но при бананите от Еквадор увеличението е значително.

Овчаров: Фалираме или “Булгаргаз”, или парното

в. Стандарт

"Скоро може да се наложи да избираме между фалит на "Булгаргаз" или на "Топлофикация". Това заяви енергийният министър Румен Овчаров. Скандалите в парното отказват все повече хора да плащат сметките си. Така дългът за газ е нараснал над 150 млн. лв. "Булгаргаз" не е благотворително дружество и може да врътне кранчето на най-големия си клиент - "Топлофикация София", коментира Овчаров.

Ще плащаме повече за вода от април

в. Новинар

Цената на водата да се повиши до 1,20 лв. на кубик. Това предложи вчера главният секретар на "Софийска вода" Иван Иванов след среща с Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). Увеличението е с около 40% повече в сравнение с цените в момента. През март комисията трябва да вземе окончателно решение колко ще струва кубик вода в столицата. Според зам.-председателя на регулаторния орган Люцкан Далакчиев новата цена щяла да влезе в сила от 1 април. Дори с това увеличение "Софийска вода" остава сред петте оператора с най-ниски цени, каза Иванов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:11 | 02.09.22 г.
fallback