fallback

Малко над 100 хил. лв. са наложените глоби за замърсени води в Хасково

Най-големи ежемесечни санкции по водите плащат „Неохим” АД, Димитровград, „Къванч текс” ООД Харманли, „ОЦК” АД Кърджали, пивоварен завод „Каменица” АД

14:25 | 21.02.07 г.
Автор - снимка
Създател

Санкции на обща стойност 101 195 лв. е наложила Регионална инспекция по околна среда и води (РИОСВ) Хасково през 2006 година за неспазване на определените за всяко предприятие емисионни ограничения в разрешителните за заустване и за замърсяване на водите, съобщиха от инспекцията.

Най-големи ежемесечни санкции по водите плащат „Неохим” АД, Димитровград, „Къванч текс” ООД Харманли, „ОЦК” АД Кърджали, пивоварен завод „Каменица” АД.

Общо 23 са текущите месечни санкции за отчетния период, които са били наложени на производствени предприятия, намиращи се на територията на Хасковска и Кърджалийска области. Те са на стойност 91 995 лева от общата за годината сума от глоби.

За 2006 година регионалната екоинспекция е наложила 15 еднократни глоби за нарушения по Закона за водите и Закона за опазване на околната среда на стойност 9 200 лева. С такива санкции за заустване на непречистени отпадни води директно в повърхностни водни обекти или неподдържане на пречиствателните съоръжения в добро техническо състояние са няколко мандри.

През миналата година са глобени и четири казана за производство на ракия, както и по-големи промишлени предприятия за причинено замърсяване на околната среда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:50 | 12.09.22 г.
fallback