fallback

Преглед на печата за 19 февруари

07:29 | 19.02.07 г.
Автор - снимка
Създател

БСП обмисля само 2 ставки на личните данъци
в. Новинар
 
БСП обмисля идеята да увеличи разликата в облагането на бедни и богати, научи "Новинар" от отлично информиран източник от левицата. БСП предлага догодина да останат само 2 ставки върху данъка на доходите на физическите лица. Сега ставките са три - 20, 22 и 24%. Депутати от левицата обмислят най-ниската да падне под 20%, а най-високата да се запази на 24%, а средната да се премахне. Това обаче най-вероятно няма да се приеме от коалиционните партньори НДСВ и ДПС и идеята едва ли ще мине, коментираха депутати. Има и вариант ставката за високите доходи също да бъде намалена, ако междувременно се повиши здравната вноска, след като се преценят и възможностите на бюджета. 
"Тюрк Телеком" и 5 фонда кандидатстват за БТК
в. Сега
 
Пет инвестиционни фонда и един телеком са най-сериозните кандидати за Българската телекомуникационна компания. Първоначално 24 компании са проявили интерес, но после в късата листа на потенциалните купувачи са останали Texas Paciffic Group, Providence Equity Partner Inc, Warburg Pincus, Bain Capital, Мid Europa Partners и единственият стратегически инвеститор Turk Telecom, съобщава в последния си брой в. "Капитал". Изданието твърди, че за продан са обявени 90% от капитала на БТК, минималната цена е 1.8 млрд. евро, а оферти ще се приемат до края на април.
 
Чужденци изкупуват села в Родопите
в. Стандарт
 
Изкупуването на запустели села е най-новата мода сред чужденците, които искат да инвестират у нас. Особено предпочитани са Родопите. Търсят се сгради, които са с типичната за района архитектура. Ексцентрични богаташи ги купуват заради романтиката, тишината и отдалечеността от светската суматоха. Интересът на британци и скандинавци към родните села е от есента на 2006 г. Вече има и сключени сделки за няколко атрактивни имота. Брокерите очакват истинският бум на продажбите да се развихри през тази пролет. Предприемчиви местни бизнесмени също вече изкупуват комплекси от няколко къщи, за да ги реставрират. След ремонта в имотите се запазва интериорът и автентичното обзавеждане.
 
Взрив в "Белопал" разчиства терен за индустриален парк
в. Сега
 
Най-старият завод за стъкло в България - „Белопал", отиде в историята, след като вчера започна взривяването на комините му. Фабриката не работи от няколко години. Теренът трябва да бъде разчистен, защото там ще „поникне" нова индустриална зона. Върху площ от 237 декара ще бъдат създадени складове, търговски и логистичен център, както и други промишлени съоръжения. Мястото е изключително подходящо за инвестиции, тъй като се намира на южния бряг на Варненско-Белославското езеро, където могат да бъдат изградени и кейове. До октомври се очаква да бъде готова инфраструктурата на зоната.
 
Собственикът на "Диема" поделя бизнеса си на Балканите
в. Дневник
 
Британското дружество "Апейс медия", което е мажоритарен собственик на "Диема вижън" и "Телевизия ММ", е подписало договор за партньорство на Балканите с Ем Ти Джи (MTG - Moderm Times Group Broadcasting) - международна група от компании с централно управление в Швеция, собственик и разпространител на телевизионни програми. Партньорството ще се осъществи чрез създаване на нова съвместна компания - "Болкан медия груп лимитид", в която дяловете на "Апейс" и Ем Ти Джи ще бъдат 50 на 50. Това съобщиха от българския офис на "Апейс".
 
Сделката ще се реализира чрез прехвърляне на дяловете на "Апейс медия" в пет дружества в България и Македония към дъщерната й компания "Болкан медия груп лимитид", след което 50% от нея ще бъдат купени от Ем Ти Джи. Според информация, изнесена на фондовата борса в Стокхолм, където се търгуват акциите на Ем Ти Джи, стойността на сделката е 8.5 млн. евро.
 
"Белведере" ще строи винарска изба в Любимец
в. Дневник
 
Френската компания за производство и търговия с алкохолни напитки "Белведере", която в момента приключва строителството на винарска изба "Катерина" край Свиленград, планира да увеличи производството на вино от собствено грозде с изграждане на още една изба. Това съобщи управляващият директор на холдинг "Белведере кепитъл мениджмънт - България" Николай Далаков. Избата ще бъде построена в околностите на с. Белица, община Любимец.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:54 | 02.09.22 г.
fallback