fallback

Аукционът за продажбата на 5% от капитала на Еврохолд е на 21 февруари

Предлагането на 2,5 млн. акции от капитала на дружеството ще се осъществи на смесен закрит аукцион

12:00 | 15.02.07 г.

Смесеният закрит аукцион за продажбата на 2,5 млн. акции от капитала на Еврохолд България АД-София, представляващи 5 на сто от капитала му, ще се проведе на 21 февруари 2007 г., съобщи БФБ-София.
Определената пазарна партида за търговия е 1 акция, т.е. броят на пазарните партиди, предмет на поръчка, е 2,5 млн. акции, а лимитираната цена на една пазарна партида е 2.65 лв.
Инвестиционният посредник е Еврофинанс АД, а поръчката е за сметка на негов клиент. Предлагането ще се осъществи посредством регистрация на листинг “LIST” в системата за търговия на борсата.
Търговията с акциите на Еврохолд България стартира в сряда, като изпълнителният директор на ИП Еврофинанс Симеон Петков заяви, че същия ден мажоритарният собственик е продал 6% от капитала. По негови думи общият обем на свободно търгуваните акции преди плануваното увеличение на капитала на Еврохолд трябва да достигне 15 на сто, а след увеличението – 30 на сто.
„Считаме, че аукционът е най-добрият начин да бъде постигната справедлива цена както за мажоритарния собственик, така и за евентуалните купувачи. Минималната цена на аукциона ще бъде 2,65 лв. за ценна книга“, каза още Петков.
Еврохолд България АД бе създадено през декември миналата година в резултат на сливане между Еврохолд АД и Старком холдинг АД.
До момента по позицията на Еврохолд България са прехвърлени 202 153 лота, което повиши средната цена на акциите на дружеството с 28,32% до 3,58 лв. Търсене има на 3,627 лв., а предлагане няма.

Свързани компании:

Еврохолд България АД(EUBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:23 | 02.09.22 г.
fallback