fallback

Еврохолд България се въвежда за търговия от 14 февруари

Съветът на директорите на БФБ-София е регистрирал на “Неофициален пазар на акции”, сегмент “А” емисията акции на Еврохолд България, която е в размер на 50 002 586 броя акции, с номинална стойност един лев всяка

13:03 | 09.02.07 г.

Емисията акции на новоучреденото дружество Еврохолд България АД, образувано след сливането на Еврохолд АД и Старком холдинг АД, ще бъде въведена за вторична търговия на 14 февруари (сряда), съобщи БФБ-София.
За целта Съветът на директорите на БФБ-София е регистрирал на “Неофициален пазар на акции”, сегмент “А” емисията акции на Еврохолд България, която е в размер на 50 002 586 броя акции, с номинална стойност един лев всяка.
Присвоеният борсов код е EUBG, представляващ дружеството е Асен Минчев Минчев, който е изпълнителен директор, а Директор връзки с инвеститорите е Мая Стефанова Иванова.
Предметът на дейност на Еврохолд България е придобиване, управление, оценка и продажба участия в български и чуждестранни дружества; придобиване, управление и продажба на облигации; придобиване, оценка и продажба на патенти; финансиране на дружества, в които холдинговото дружество участва.
Във връзка със сливането на Еврохолд АД и Старком холдинг АД и образуване на новоучредено Еврохолд България АД, търговията с акциите на Еврохолд АД се прекратява на основание чл. 65, ал. 1 от Правилника на Борсата.
По-рано през месеца бе представен отчет на Еврохолд България, обхващащ периода от 1 октомври до 31 декември 2006 г., който показа печалба на стойност 2,08 млн. лв.
Еврохолд България притежава дялови участия в капитала на общо 22 дружества, сред които 70,35% от застрахователната компания Евроинс, 77,14 на сто от капитала на Етропал, 48,87% от Формопласт и др.
В началото на януари стана ясно, че Българска холдингова корпорация АД – Етрополе, собственик на 96,3% от капитала на Еврохолд България, смята да отправи търгово предложение до останалите акционери на холдинга. Обект на предложението са 1,85 млн. акции, а предложената цена е 2,03 лв. за брой. Търговото предложение е одобрено от Комисията за финансов надзор.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:28 | 14.09.22 г.
fallback