fallback

Търговото предложение към акционерите на ДЗИ Банк изтича в петък

Eurobank EFG Holding (Люксембург) предлага да изкупи дяловете на оставащите акционери на ДЗИ Банк на цена на придобиване в размер на 8.31 лева за акция

10:25 | 06.02.07 г.

Търговото предложение към миноритарните акционери на ДЗИ Банк изтича на 9 февруари, петък, напомнят от Eurobank EFG Holding (Люксембург) S.A.

Eurobank EFG Holding (Люксембург) предлага да изкупи дяловете на оставащите акционери на ДЗИ Банк на цена на придобиване в размер на 8.31 лева за акция. По този начин холдингът предлага на миноритарните акционери на ДЗИ Банк същата цена като тази, договорена и гарантирана на мажоритарните собственици на банката на 29 септември 2006 г., уточняват от Eurobank EFG.

Целта на финансовата група Eurobank EFG е отписването на ДЗИ Банк от Българската фондова борса и сливането й с Българска пощенска банка, в която Eurobank EFG притежава близо 99%.

Eurobank EFG Holding (Люксембург) S.A. е изцяло дъщерно дружество на Eurobank EFG /Юробанк И Еф Джи/ - компания, листвана на Атинската Фондова борса и притежаваща текуща пазарна капитализация в размер на 11.5 млрд. евро.

Днес все още няма сключени сделки с акциите на ДЗИ Банк. Вчера те затвориха при средна цена от 8,24 лв., а към момента има въведени оферти за покупка на ниво 8,012 лв., а оферти за продажба има при цена 8,239 лв.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:33 | 13.09.22 г.
fallback