fallback

Продукция за над 12 млн. лв. планират от Терем-Търговище за 2007

Фирми от тежкото автомобилостроене, авиационен гигант от САЩ, вагоностроителен завод и други български и чужди контрагенти са заявили интерес към съвместна дейност

16:50 | 02.02.07 г.

Продукция за 12-14 млн. лв. предвижда да произведе през тази година военният завод Терем – Хан Крум в Търговище, съобщи директорът Пламен Методиев. По програма 25% от нея трябва да са за гражданския сектор.
Фирми от тежкото автомобилостроене, авиационен гигант от САЩ, вагоностроителен завод и други български и чужди контрагенти са заявили интерес към съвместна дейност. Останалата част е от поръчки на военното министерство, което даде за модернизация в Търговище 20 БТР-а. “При нас ще ремонтираме и танкове”, заяви Методиев.
През януари работещите в завода получиха заплатите за последните два месеца на 2006 г., с което се изчистиха всички забавени възнаграждения. Общо над 1,2 млн. лв. стари задължения е изчистило ръководството на завода. Методиев потвърди, че военният завод е продал инженерния си корпус и т.нар. културен дом (сграда на 8 етажа, която офталмологът д-р Димитър Тасков възнамерява да превърне в очна клиника), които изискват много средства.
Терем – Хан Крум, подобно на повечето предприятия в региона, вече изпитва недостиг на квалифицирани кадри и това забавя различните проекти, споделиха от ръководството. Те вече са договорили връщането на старата специалност “студена обработка” в професионалната техническа гимназия “Симеон Велики” в града, за да се подсигурят със специалисти и за в бъдеще.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:07 | 10.09.22 г.
fallback