fallback

Попово отваря офис в Кувейт, очаква инвестиции за 20 млн. долара

Планира се изграждане на зона за отдих около язовир “Каваците” край града

08:40 | 02.02.07 г.

Община Попово отваря свой офис в Кувейт за координиране на съвместни проекти с тамошния бизнес, съобщи кметът д-р Людмил Веселинов.

Офисът ще се издържа изцяло от близкоизточните домакини. В него ще работи представител на кметската администрация, който ще движи реализирането на проекти от кувейтските фондове, които са разчетени до 2011 година.

Намеренията на д-р Веселинов са през следващата седмица лично да открие офиса и да представи първите бизнес-идеи на новите си партньори от Кувейт. Очаква се в неговата делегация да бъде и министърът на икономиката Румен Овчаров.

При посещението си в края на 2006 г. в Попово кувейтски бизнесмени са проявили интерес към различни проекти за над 20 млн. долара. Първият е за изграждане на зона за отдих около язовир “Каваците” край града. Близкоизточната делегация е харесала и даденостите на село Водица, където има минерален извор. Бъдещите инвеститори планират да инвестират тук в СПА-център с луксозни стаи за чуждестранни гости. В района ще бъдат направени и екопътеки. Третата идея, върху която работят в община Попово и която е допаднала на бизнесмените от Кувейт, е изграждането на бизнес-център с конферентни зали в центъра на Попово.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:55 | 03.09.22 г.
fallback