fallback

Двеста хиляди тона от софийския боклук отиват на сметище край Пловдив

От Столична община обявиха, че ще заплатят за тон депонирани битови отпадъци по 9,94 лв. без ДДС

19:07 | 30.01.07 г.
Автор - снимка
Създател

Двеста хиляди тона битови отпадъци от София ще бъдат депонирани на сметището в пловдивското село Цалапица, стана ясно след среща на Бойко Борисов и кмета на Пловдив д-р Иван Чомаков.

От Столична община обявиха, че ще заплатят за тон депонирани битови отпадъци по 9,94 лв. без ДДС. По думите на д-р Чомаков това е цената, която заплащат всички общини, ползващи депото.

За транспортни разходи общината ще заплати още към 3-3,5 млн. лв. Предстои Столична общината да обяви конкурс за фирма-превозвач.

През миналата година Бойко Борисов и Иван Чомаков договаряха възможност за съвместно изграждане на завода в близост до Пловдив. „Ако тази идея се беше реализирала, след няколко месеца вече щяхме да имаме завод”, заяви Бойко Борисов, цитиран в съобщението. Идеята не се осъществи, след като не бе приета от пловдивския общински съвет.

Кметът на София Бойко Борисов заяви, че продължава да настоява за промяна в закона за кризите, която да позволи едновременно изграждане на завод за отпадъците и съгласуване на документацията. По думите му няма логика, определен вид завод да работи в европейските столици, а да не може да работи в София.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:33 | 04.09.22 г.
fallback