fallback

Великотърновският окръжен съд отмени запора върху активите на ДЗИ Банк

Определението бе наложено от Районния съд в Горна Оряховица във връзка с искове на акционери на бившата Тракиябанк

18:00 | 23.01.07 г.
Автор - снимка
Създател

Състав на Великотърновския окръжен съд отмени определение на Районния съд в Горна Оряховица, с което са уважени искове на 42 акционери на бившата Тракиябанк за налагане на запор на активите и възбрана върху недвижима собственост на ДЗИ Банк, съобщиха от пресслужбата на Съдебната палата.

Исковете на акционерите са свързани с претенции за права спрямо капитала и имуществото на Тракиябанк АД, по-късно с наименование Росексимбанк АД и понастоящем ДЗИ Банк АД, както и за обезпечение на бъдещи искове за заплащане на дивиденти и мораторни лихви върху тях.

На основание определението на горнооряховския съд през декември се стигна и до запориране на оперативната сметка на БФБ - София в Българска Пощенска Банка до размера от 57,376 млн. лева, което впоследствие бе отменено.

През декември Eurobank EFG придоби 91% от капитала на ДЗИ Банк и представи проект за търгово предложение към останалите акционери на цена от 8,31 лв. за акция, който беше одобрен от Комисията за финансов надзор. Гръцката банка възнамерява да поиска отписване на ДЗИ Банк от регистъра на публичните дружества.

Днес книжата на ДЗИ Банк отчетоха минимално понижение от 0,12% до 8,12 лв. при изтъргувани 681 лота.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:08 | 06.09.22 г.
fallback