fallback

Овчаров и Борисов се разбраха да помагат за проверките в Топлофикация София

„Ще търсим механизми, чрез които да могат да бъдат увеличени заплатите на работниците в Топлофикация-София“, заяви Овчаров

16:28 | 22.01.07 г.

Министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров и кметът на столицата Бойко Борисов проведоха днес среща за обсъждане на проблемите на Топлофикация-София.

Въпреки водената от известно време медийна война помежду им, днес двамата обявиха, че са се договорили за оказване на съдействие на новото ръководство на дружеството в лицето на Наско Михов за извършване на проверки на дейността на Топлофикация. Обект на проверка ще бъдат договорите и обществените поръчки, които са сключени в периода след извършения одит на Министерството на финансите през миналата година.

Ще търсим механизми, чрез които да могат да бъдат увеличени заплатите на работниците в Топлофикация-София, тъй като те не са увеличавани през последните 8 години“, заяви министър Овчаров.

Румен Овчаров каза още, че ще бъде извършена и проверка на работата на фирмите за топлинно счетоводство, в която ще участват експерти от Министерство на икономиката и енергетиката и експерти на Столична Община. Ако се установи, че са надписвани сметки, то съответната фирма ще си носи наказателна отговорност.

По думите на Овчаров няколко компании са проявили интерес към изкупуването на дълга на столичната Топлофикация към Булгаргаз, но не уточни кои са те. Топлофикацията дължи на газовото дружество около 130 млн. лв.

От своя страна, Борисов заяви, че двете институции гласуват доверие на новия изпълнителен директор на Топлофикация-София – Наско Михов, за да може да изготви план за технологичното преструктуриране на дружеството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:54 | 12.09.22 г.
fallback