fallback

Увеличението на Статус Имоти на вниманието на инеститорите тази седмица

Дружеството планира увеличение от 150 хил. лв. до 650 хил. лв.

10:17 | 22.01.07 г.
Автор - снимка
Създател

Сред предстоящите събития тази седмица е утрешният старт на тръговията с правата от първоначалното увеличение на капитала на Статус Имоти АДСИЦ.

Дружеството планира увеличение от 150 хил. лв. до 650 хил. лв. чрез издаване на 150 000 нови акции, всяка с номинална и емисионна стойност от 1 лв. Правата ще се търгуват до 5 февруари, а крайната дата за записване на акциите е 1 март 2007 година.

През седмицата ще се проведат и Общи събрания на четири публични дружества.

Днес акционерите на Орел Инвест АД ще гласуват за промени в устава и органите на управление на дружеството, както и за промяна в адреса на управление. За четвъртък е насрочено Общо събрание на акционерите на Кремиковци, на което ще се гласува разрешение за повишаване на договорената със Stemcor UK Ltd. кредитна линия за закупуване на суровини от 40 хил. на 60 хил. щатски долара.

В петък акционерите на Браво АД ще гласуват за отписване от регистъра на публичните дружества, както и за отделяне на хотел Мелник от активите на компанията. В същия ден ще се проведе и Общо събрание на Стройинвест холдинг, на което ще се гласува продажбата на притежавания от дружеството дял от Пътинженеринг АД на Главболгарстрой АД. Предложената цена е 2,16 лв. за акция, или общо 100 хил. лв.

В сряда е последната дата за записване на акции от увеличението на капитала на Велина АД до 1,53 млн. лв. Срущу всяко от издадените 510 хил. права, инвеститорите ще могат да запишат по две нови акции с номинал от 1 лв. и емисионна стойност от 1,15 лв. всяка.

В четвъртък ще се проведе аукционът за неизползваните права от увеличението на капитала на Фонд за земеделска земя Мел инвест АДСИЦ. Срещу всяко придобито право инвеститорите могат да запишат две от новите акции на фонда по номинална и емисионна цена от 1,00 лв. При успешно увеличение капиталът на дружеството ще нарасне от 2,463 млн. лв. на 7,39 млн. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:57 | 14.09.22 г.
fallback