fallback

Украинските туристи у нас се увеличават, руснаците се оплакват от пътищата

На украинците им харесва в България – някои учат тук, други са се установили да живеят за постоянно у нас, след като са почивали, трети имат смесени бракове с българи

09:56 | 17.01.07 г.
Автор - снимка
Създател

Общо 86 хиляди украински туристи са посетили България през 2006 г. Това съобщи и.д. генерален консул на Украйна във Варна Ирина Дмитренко. Според изнесените данни украинските туристи у нас са се увеличили един път и половина за последната година. За да пристигнат у нас, те са ползвали чартърни полети и воден транспорт.

По наблюденията на Ирина Дмитренко на украинците им харесва в България – някои учат тук, други са се установили да живеят за постоянно у нас, след като са почивали, трети имат смесени бракове с българи. Сближава ни близката емоционалност, добави още тя.

Според консулът на Русия във Варна Сергей Семьонов точно неговите сънародници са формирали една трета от общите приходи от туризъм в страната ни – близо 2 млрд. лв.

През 2006 г. България е била посетена от 170 хиляди руски туристи, или с 20% повече на годишна база.

По думите на Семьонов това, което ги привлича у нас, е липсата на езикова бариера, добрата кухня, приятелското отношение и многото исторически забележителности. Затова с удоволствие харчат парите си. Но биха заменили туристическата дестинация с места в Испания и Турция, ако пътищата ни продължават да са толкова лоши.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:21 | 12.09.22 г.
fallback