fallback

Параходство БМФ иска разрешение за кредит за 71,5 млн. долара

Средствата ще се използват за рефинансиране на стар заем със същата банка и за рeфинансиране покупката на три кораба, които се строят в корабостроителницата Булярд КИ Варна

17:20 | 15.01.07 г.

Параходство Български Морски Флот ЕАД-Варна е отправило искане до министъра на транспорта, в качеството му на орган, упражняващ правата на държавата в дружеството, за разрешение за сключване на договор за инвестиционен кредит с немската HSH Nordbank AG, Хамбург, съобщи БФБ-София. Стойността на кредита е 71,5 млн. долара.

Средствата ще се използват за рефинансиране на стар заем със същата банка и за рефинансиране покупката на три кораба, които се строят в корабостроителницата Булярд КИ Варна.

През декември Параходство БМФ пусна на вода за изпитания нов кораб. Той е построен в корабостроителницата на „Булярд” във Варна и се очаква още през май 2007 г. корабът да влезе в състава на търговския ни флот с името „Стара планина”.

Също през декември дружеството изпрати приложено искане до министъра на транспорта за разрешение за продажба на 6 апартамента, собственост на дружеството, с балансова стойност от близо 166 хил. лева.

Нетната консолидирана печалба на Параходство Български морски флот за деветмесечието отбеляза спад от 44,2% на годишна база до 21,04 млн. лв.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:46 | 05.09.22 г.
fallback