fallback

Туристическите агенции във Варна отчитат ръст от 50 на сто на клиентите си

От европейските столици най-предпочитани дестинации около Нова година са били Мадрид и Виена

10:39 | 15.01.07 г.
Автор - снимка
Създател

Ръст от 50% на варненците, пътуващи из Европа, отчитат туристическите агенции в морската столица от началото на годината. С влизането ни в ЕС задграничните пътувания към Стария континент станаха възможни при много по-олекотен режим. Това е и основната причина те да зачестят.

Най-големият бум на пътуващи е регистриран по време на Коледните и Новогодишните празници, когато варненци са организирали почивката или гостуването си при близки в Европа.

Най-предпочитаните маршрути са към Испания, Австрия и Германия. По-голямата част от пътуващите извън България не търсят работа, а гостуват на близки.

От европейските столици най-предпочитани дестинации около Нова година са били Мадрид и Виена.

Поне с 30% са се увеличили отлитащите туристи към страните от Европейския съюз. Тези данни за Варна са потвърдени и от Иван Терзийски от международната компания Usit Colors. 

Пътническите агенции обясняват този ръст и с присъединяването на страната ни към спогодбата Open sky (Единно европейско небе). Повечето от големите авиокомпании вече са пуснали свои полети от летище Варна до различни примамливи дестинации. В момента най-евтините билети са до Лондон - по 180 евро, но се намират и нискотарифни полети.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:03 | 05.09.22 г.
fallback