fallback

Стартира търговията с правата на Свилоза АД

За записване са предложени 33 290 170 нови акции, като съотношението между издадените права и новите акции е 1 към 5

11:04 | 09.01.07 г.

От днес на БФБ - София стартира търговията с правата от увеличението на капитала на Свилоза АД. Сесията бе официално открита от председателя на Съвета на директорите на дружеството Красимир Дачев и изпълнителния директор на Обединена Българска банка Христос Кацанис.

"Много от българските предприятия са с нисък капитал и няма съответствие между истинския капитал и регистрирания. Постепенно обаче този марж започва да се стеснява", заяви Дачев. По думите на Кацанис за развитието на българската икономика са необходими не само кредити, но и добре развит капиталов пазар.

Броят на издадените от производителя на изкуствени химически влакна и коприни права е 6 658 034, като търговията ще продължи до 6 февруари. За записване са предложени 33 290 170 нови акции, като съотношението между издадените права и новите акции е 1 към 5. Капиталът ще бъде увеличен само ако бъдат записани и платени най-малко 25 млн. нови акции.

Борсовият член, упълномощен да обслужва увеличението на капитала, е Обединена Българска Банка АД, където също така ще бъде открита набирателна сметка за целта.

До момента с правата на Свилоза бе сключена само една сделка с 57 броя на цена от 25 лв. за едно право. Акциите на дружеството поскъпнаха с 2,01% в началото на сесията до средна цена от 9,14 лв. при изтъргувани 173 лота.

Свързани компании:

Свилоза АД отписано(3MZ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:30 | 08.09.22 г.
fallback