fallback

Строят нов пазар за 23 хил. евро край Варна

Общата стойност на предпроектното проучване е 23 хил. евро, а срокът за изпълнение на проекта – 1 година

15:33 | 03.01.07 г.
Автор - снимка
Създател

Варненската търговско-индустриална камара е спечелила съвместен проект с община Суворово по проучване на възможностите за създаване на пазар на производителите по програма за публично-частното партньорство.
 
Общата стойност на предпроектното проучване е 23 хил. евро, а срокът за изпълнение на проекта – 1 година, съобщи Иван Табаков, председател на Варненската търговско-индустриална камара.
 
Според него, ако бъде доказана ефективността от съществуване на пазара на производителите, средствата за реализацията на самия проект могат да се търсят от оперативните програми “Конкурентоспособност” или “Регионално развитие”.
 
Бъдещият пазар на производителите би могъл да бъде на мястото на съществуващия в момента. Той е разположен на площ от 7 дка, което ще е достатъчно да се изгради съвременен и модерен пазар в гр. Суворово. Това означава, че той ще включва хладилни помещения, маси за продажба на производителите, както и клетки за продажба на живи животни.
 
Според Табаков най-удачната форма за управление на пазара е акционерното дружество, в което собственици да са общината и частни акционери. Пазарът ще обслужва и производители от община Ветрино.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:52 | 12.09.22 г.
fallback