fallback

Екобулкар АД получи разрешително за третиране на отпадъци от МПС

До месец от издаване на разрешението организацията трябва да публикува в средствата за масова информация общите условия за участие на фирмите в колективната система

15:13 | 29.12.06 г.
Автор - снимка
Създател

Екобулкар АД получи разрешително за извършване на дейности по третиране на отпадъци от моторни превозни средства (МПС), съобщи Министерство на околната среда и водите (МОСВ). Разрешителното е за период от пет години - до декември 2011 година.

Според условията на разрешителното в срок до една година трябва да бъде разработена и внедрена софтуерна система за проследяване на количествата на пусканите на пазара МПС от членовете на организацията и за събраните и оползотворени отпадъци от МПС.

До месец от издаване на разрешението организацията трябва да публикува в средствата за масова информация общите условия за участие на фирмите в колективната система и да обяви лицензионните си възнаграждения, както и да уведоми писмено МОСВ за това.

Също в срок до един месец от издаване на разрешението Екобулкар АД трябва да представи на МОСВ образец на договор, който ще бъде предоставян на задължените лица, които могат да изпълняват задълженията си чрез колективна система. Организацията е длъжна да уведомява МОСВ за промени в договорите със своите членове в едномесечен срок от подписването им. На всеки 2 месеца на текущата година списъкът на членовете трябва да бъде актуализиран и да бъде представян на министерството.

Собственици в Екобулкар АД са Макметал ЕООД с 90% от капитала и Иван Златинов с участие от 10 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:54 | 14.09.22 г.
fallback