fallback

Съдът вписа преобразуването на БРП чрез вливането на Химимпорт Бимас

Вливането се осъществява при условията на универсално правоприемство, като активите, пасивите и имуществените права и задължения на дружеството се поемат от БРП в съответствие с договора за вливане

15:33 | 29.12.06 г.
Автор - снимка
Създател

С решение на Русенски окръжен съд от 27 декември 2006 г. е вписано преобразуването на Параходство Българско речно плаване АД-Русе чрез вливане в него на Химимпорт Бимас ЕООД-София, съобщава БФБ.
Вливането се осъществява при условията на универсално правоприемство, като активите, пасивите и имуществените права и задължения на дружеството се поемат от БРП в съответствие с договора за вливане.
Съдът вписа и увеличаване на капитала на дружеството от 895 404 лв. на 1 158 347 лв., чрез издаване на нови 262 943 броя поименни безналични акции с номинална стойност от 1 лв., които се издават в резултат на извършващата се замяна на дружествени дялове от преобразуващото се дружество Химимпорт Бимас ЕООД-София срещу акции от капитала на приемащото дружество Параходство Българско речно плаване АД-Русе, и всички се придобиват от Българска корабна компания ЕООД-София. Чрез Българска корабна компания и чрез други дъщерни дружества Химимпорт АД е собственик на над 90% от капитала на Параходство Българско речно плаване АД.
Вписан е и допълнителен предмет на дейност - производствена, търговска и други дейности с горива, петролни, нефтохимически, химически и други продукти.
С определение на съда се допуска прилагането в регистъра за търговски дружества по партидата на Параходство Българско речно плаване на променен и актуализиран устав на дружеството.
Последната сделка с книжата на Параходство БРП е на 22 декември на цена от 151,02 лв. Оферти има на нива от 151,02 лв. „купува“ и 163,99 лв. „продава“.

Свързани компании:

Параходство Българско речно плаване АД(BRP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:14 | 06.09.22 г.
fallback