fallback

Преглед на печата за 23 декември

За международните линии самолетните компании ще плащат по 12 евро, а за вътрешните - по 5 евро

10:21 | 23.12.06 г.
Автор - снимка
Създател

Въвежда се нова летищна такса

в. Новинар

Нова летищна такса за ползване на пътнически ръкав ще заплащат авиопревозвачите, реши вчера правителството. Съоръжението директно свързва самолетите с терминалната сграда. Превозвачите ще плащат по 135 евро за 1 час и по 30 евро за всеки следващи 15 минути. Кабинетът реши да увеличи и таксите за обслужване на пътници. За международните линии самолетните компании ще плащат по 12 евро, а за вътрешните - по 5 евро. Поскъпването на таксите и въвеждането на нова било необходимо заради пускането на новия терминал на летище София. Той разполагал с технологии и оборудване, каквито до момента не е имало на български летища.

Овчаров: Пускаме III и IV блок догодина

в. Стандарт

"Не искам да съм прекалено голям оптимист, но имаме шансове да пуснем отново III и IV блок догодина. Надявам се този път да ги изиграем по най-добрия начин." Това заяви министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров в АЕЦ Козлодуй вчера. Според него борбата за спасяване на реакторите не е в говоренето. Той не пожела повече да повдига завесата по този въпрос. Енергийните проблеми на съседите ни Албания, Косово, Черна гора, Македония и Сърбия през зимата и на Гърция през лятото ще помогнат за връщането на блоковете, намекна Овчаров.

Кунева: Ще съдим Гюргево, ако остави граничната такса след 1 януари

в. Дневник

"Съдът на европейските общности в Люксембург чака, а и Русе има добри юристи, ако след влизането на България и на Румъния в Европейския съюз, румънският град Гюргево продължи да налага своя гранична такса на чуждестранните автомобили". С тези думи европейският комисар Меглена Кунева коментира в Русе пред журналисти отказът на Гюргево да премахне местната гранична такса, която от години плащат чуждестранните шофьори при преминаването на "Дунав мост". Меглена Кунева обясни, че е обещавала от много години да се реши този граничен проблем, положила е всички усилия, говорила е с президента на Румъния, с министър- председателите от две правителства в Букурещ, с министрите на външните работи и с министрите по европейските въпроси, но всичко е без резултат.

Българите склонни да отделят до 50 лв. за подаръци

в. Сега

Българинът е склонен да отдели между 20 лв. и 50 лв. за новогодишни подаръци. Това сочи национално проучване на НЦИОМ. Едва 10 на сто от гражданите ще изхарчат над 100 лв., за да зарадват близки и приятели. В тази категория попадат хора между 30 и 50 г., високообразовани, заможни и жители на столицата. 17 процента от анкетираните са готови да дадат между 50 и 100 лв., показват данните. 38% признават, че ще успеят да отделят до 20 лв. за подаръци, 35 на сто са хората, които смятат да похарчат до 50 лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:30 | 13.09.22 г.
fallback